OPPSIGELSER I MEDIA MARKT

Media Markt sier opp alle ansatte ved det svenske hovedkontoret. – Ettersom vi er et lavprisselskap må vi være raske å omstille oss.

Publisert Sist oppdatert

Det sier kommunikasjonssjef Anna Sjödin til svenske di.se.

Etter Experts konkurs fortsetter den svenske elektronikkhandelen å slite. Nå er det tyske Media Markt som varsler at alle ansatte ved hovedkontoret i Stockholm blir sagt opp, skriver di.se.

Det betyr at rundt 40 personer må gå, og kommunikasjonssjef Anna Sjödin bekrefter at de ansatte har fått beskjed om oppsigelsene.

Vi skal justere organisasjonen etter endringer i kjøpemønsteret hos kundene

Justert organisasjon

– Vi presenterte et opplegg hvor vi skal justere organisasjonen etter endringer i kjøpemønsteret hos kundene, og hvordan markedet har forandret seg, sier hun til di.se.

Sjödin sier at Media Markt er bygget opp rundt produktgrupper, og at etterspørslene innen enkelte av disse har sunket, blant annet inne bilstereo. I tillegg har selskapet nettopp lansert en egen nettbutikk. Kommunikasjonssjefen vil ikke kommentere om noen av produktgruppene kommer til å forsvinne.

Store tap

Ifølge Sjödin skal Media Markt likevel fortsette å åpne nye butikker i Sverige, og fortsette sin investeringsplan.

Ifølge di.se er det uklart hvordan Media Markt gjør det rent økonomisk i Sverige, men ulike medieoppslag hevder at det tyske selskapet merker tapene i Sverige. Det hevdes at de svenske butikkene har tapt 1,2 milliarder svenske kroner, og til sammen har minus 1,2 milliarder svenske kroner i kapital.

Powered by Labrador CMS