Power og Norsirk fortsetter jobben med å spare miljøet for elektronisk avfall. Foto: Elretur

SAMARBEIDER OM EE-AVFALL

Power og Norsirk har forlenget samarbeidet sitt om ivaretagelse av produsentansvar for EE-produkter og batterier, og en treårsavtale er nå signert av begge parter.

Publisert

Power får henting av EE-avfall og batterier fra alle sine forhandlere dekket av Norsirks logistikk-partnere, samt miljøsanering og gjenvinning av råvarene i produktene som kasseres, skriver Norsirk i en pressemelding.

– Det er alltid spennende å reforhandle med viktige kunder, og det å få på plass langsiktige avtaler hvor vi kan jobbe med bærekraftige løsninger med Power skal bli spennende, sier salgsdirektør i Norsirk, Stian Holmen.

I 2018 samlet Norsirk inn mest elektrisk og elektronisk avfall av alle returselskapene i Norge, ifølge selskapet selv.

– Vår innsamlingsforpliktelse, det vi skal samle inn, henger sammen med kundemassen vi har. For 2018 har vi samlet inn like mye EE-avfall som nærmere fem og et tredjedels Eiffeltårn., forklarer kommunikasjonsdirektør i Norsirk, Guro Kjørsvik Husby.

Gjenvinningsgraden på det elektroniske avfallet Norsirk samler inn er svært høyt, hvilket betyr at det meste som samles inn fra Powerbutikker rundt om i landet blir til nye råvarer. Hele 96,5 prosent av alt som samles inn blir til nye materialer eller energigjenvinnes.

– Power er en spennende kunde for oss, med mot til å satse på nye løsninger, som satsingen på ombruk vi gjør sammen. Når kjeder har mot til å bli med på å tenke på bærekraftig ombruk, kjeder som lever av å selge nytt, da tenker jeg vi skal få et godt samarbeide i årene som kommer, sier Husby.

Powered by Labrador CMS