Styreleder Terje Romen og daglig leder Roar Olafsen. Foto: Soundgarden

OLAFSEN TILBAKE I SOUNDGARDEN

Etter seks og et halvt år, er Roar Olafsen tilbake som daglig leder i Soundgarden. Han overtar etter Bettina Graham Hansen.

Publisert

Dette går frem av en pressemelding fra Soundgarden Hi-Fi AS.

Bettina Graham Hansen har ledet Soundgarden siden 2019. Hun står sammen med salgssjef Ivar Haraldstad, som også slutter i selskapet, disponibelt i en rolle som rådgiver for selskapet, heter det.

Roar Olafsen kom i 2008 inn som daglig leder i Soundgarden, i forbindelse med overgangen fra HiFi Center-kjeden. Før dette var han norsk salgssjef og nordisk nøkkelkundesjef i Pioneer i ni år. Da Soundgarden fusjonerte med Spaceworld i 2015, ble Olafsen administrerende direktør i selskapet, en stilling han hadde inntil han gikk av den 1. februar 2017.

Ved fusjonen av Spaceworld og Soundgarden hadde de to kjedene til sammen 58 butikker, så Olafsen får med dagens tre Soundgarden-butikker en langt mer oversiktlig portefølje.

 

Romens siden 2019

Soundgarden har siden februar 2019 vært eid av Terje Romen gjennom Terje Romen AS, som også eier audiodistributøren Mono AS. I pressemeldingen, som er datert 29. august, sier han dette:

– Under Bettinas ledelse har Soundgarden befestet sin posisjon som en ledende forhandler av hifi-produkter i et krevende marked. Bettina har ledet arbeidet som har gjort at Soundgarden nå har et stort potensial for vekst. Både hun og Ivar fortjener en stor takk, sier styrelederen.

Avtroppende salgssjef Ivar Haraldstad. Foto: Stian Sønsteng
Avtroppet daglig leder Bettina Graham Hansen. Foto: Stian Sønsteng

Han sier Soundgarden går over i en ny fase.

– Selskapet skal videreutvikle organisasjonen og bygge videre på den sterke markedsposisjonen Soundgarden har i Norge. Da er det også naturlig å hente inn en ny leder. Roar Olafsen er en erfaren leder med lang bransjeerfaring, og han får en viktig rolle i arbeidet med å realisere Soundgardens ambisjoner fremover, sier Romen i pressemeldingen.

 

Enighet

Bettina Graham Hansen oppsummerer tiden i Soundgarden slik:

– Det har vært kjempegøy, og selvsagt utfordrende. Jeg vil takke både kolleger og styret for et veldig godt samarbeid og gode diskusjoner. Vi har hele tiden vært enige om strategi og retning for Soundgarden. Jeg ønsker selskapet all mulig lykke til videre, sier Hansen i pressemeldingen.

Roar Olafsen, som siden januar 2018 har vært kommersiell direktør (CCO) hos messearrangøren Compass Fairs AS, uttaler dette:

– Soundgarden har en attraktiv kombinasjon av fysiske butikker og netthandel i det norske hifi-markedet. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med selskapet og mine nye kolleger i den neste fasen for selskapet, sier Olafsen i pressemeldingen.

 

Powered by Labrador CMS