VINTAGE GITAR KONKURS

Butikksjef Joakim Tinderholt i VintageGitars tidligere lokaler i Torgggata. Foto: Ola Geir Raftevold

Etter 20 års drift, måtte musikkbutikken VintageGitar i Oslo uken før påske for siste gang pakke sammen instrumentkofferten.

Publisert

Vintagegitar.no AS ble meldt konkurs den 18. mars.

– Vi klarte 20 år, men det gikk ikke lenger å drive en butikk slik verden nå ser ut. Det er synd, men en realitet vi bare må akseptere, og vi setter en strek i asfalten her, skriver selskapet på sin Facebook-side.

Hovedeiere med til sammen 70 prosent var Odd Harald Berg Wasenden og styreleder Arne Kristoffer Hast, mens daglig leder var Joakim Tinderholt Johansen.

På sine nettsider omtaler VintageGitar seg som Norges ledende gitarbutikk for gitarsamlere, profesjonelle musikere og gitarentusiaster siden 2004.

Da fagbladet Elektronikkbransjen intervjuet Arne Kristoffer Hast på musikkmessen The NAMM Show i California i 2019, beskrev han konseptet til VintageGitar slik:

 

Arne Kristoffer Hast (t. h.) intervjuer Aslag Haugen fra Hellbillies under VintageGitars Facebook-sending i 2020. Foto: Ola Geir Raftevold

Ikke som alle andre

– Vi skal ikke være som alle andre, og har bygd opp bedriften over mange år – der vi har skyndet oss sakte. I starten var jeg alene, i dag er vi åtte medarbeidere, og seks av disse er på heltid.

Om det bor noen føniks i asken vet vi ikke

Da butikkene i 2020 måtte stenge under pandemien, og butikksjef Tinderholt var den eneste som ikke var permittert, ledet han fra midten av mars og ut april VintageGitars daglige sendinger på Facebook.

– Vi har i all beskjedenhet en sentral posisjon i musikk- og entusiastmiljøet. Tanken var å koke ned den uformelle praten over disken til en halvtimes sending på Facebook, sa Tinderholt til fagbladet Elektronikkbransjen.

Etter at butikkene åpnet igjen, fortsatte VintageGitar en periode med sendinger på nett hver fredag, med gjester som Knut Reiersrud og Aslag Haugen i Hellbillies.

 

Arne Kristoffer Hast (t. h.) i VintageGitar på The NAMM Show 2019, sammen med Bruce VanWart (t. v.) i Collings Guitars. Foto: Stian Sønsteng

Gitarkofferten på gløtt

Den gangen holdt butikken til i Torggata, siden flyttet de til Calmeyers Gate.

– Musikken har stilnet i Kald Bayers gate og VintageGitar er nå historie. Vi er flere som nå mister en trygg og kjær arbeidsplass, og alle dere andre må klare dere uten sjappa som vi alle er og har vært så glade i, skriver de på sin Facebook-side.

Her holder de gitarkofferten på gløtt, for at butikken kan gjenoppstå i en eller annen form.

– Om det bor noen føniks i asken vet vi ikke, men nå tar vi oss en velfortjent ferie.

Powered by Labrador CMS