Affen Eitrheim er bassansvarlig ved 4Sound Gjøvik, og er rask til å trekke frem Sandberg når vi møter ham på åpningsdagen. Foto: Stian Sønsteng

FORELSKET I TYSKE BASSER

– Jeg har forelsket meg helt i de tyskproduserte bassene fra Sandberg, og 4Sound Gjøvik er i dag den største Sandberg-forhandleren i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det sier bassansvarlig Affen Eitrheim ved 4Sound Gjøvik.

– Hva er så spesielt med Sandberg?

– Det er tysk presisjon i alle ledd. Topp lyd, og topp kvalitet hele veien.

– Hva med prisnivået?

Topp lyd, og topp kvalitet hele veien

– De heltyske ligger fra 15.000 kroner og oppover, og her finner vi California-serien som er en direkte konkurrent til Fenders American Professional-serie. Fra rundt 8.500 kroner finner vi Electra-serien, der kroppen produseres og lakkeres i Sør-Korea og settes sammen i Tyskland. Disse bassene er helaktive, mens man på de tyske kan velge mellom aktiv og passiv med en bryter, sier Eitrheim.

Forelskelsen har ført til at han siden han begynte å selge Sandberg i 2016 har byttet ut nesten hele bassparken sin.

– Jeg kjøpte nylig min sjuende tyske og spesialproduserte bass fra Sandberg, smiler Eitrheim som selv blant annet spiller i Harry Hoovers, et hyllestband til Vazelina bilopphøggers.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS