NY EIER AV NEDIS

Datwyler-gruppen har kjøpt Nedis-gruppen. – Datwyler kjennes som den best tenkelige eier når Jacob og Jukie Gilad har bestemt seg for å selge.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Skandinavia-sjef Torbjørn Rångemyr i Nedis. Ekteparet Gilad grunnla Nedis for 30 år siden, og har frem til nå eid selskapet. Sveitsiske Datwyler er en internasjonal aktør innen komponenter, industri, distribusjon av teknologi og elektroniske komponenter.

Nedis har ti egne varemerker, 19 avdelinger og et fullautomatisk logistikksenter i Nederland. Selskapet er representert i over 50 land, og har i følge en pressemelding vokst fra å være en liten komponentdistributør til å bli en ledende leverandør av tilbehør innen forbrukerelektronikk.

– Kombinasjonen med Nedis er unik og kommer til å resultere i en naturlig synergi innen mange områder, som produktsortiment og distribusjonskanaler. Nedis er et fantastisk selskap som passer inn i vår kjernevirksomhet og strategi, sier administrerende direktør Markus Heusser ved Datwyler Technical Components Division.

Nedis er et fantastisk selskap som passer inn i vår kjernevirksomhet og strategi

5.000 ansatte

Victor Hoynck van Papendrecht blir ny administrerende direktør for Nedis. Selskapet ble grunnlagt i 1982, og er ifølge pressemeldingen Europas nest største grossist av tilbehør til forbrukerelektronikk. De har rundt 370 ansatte og omsetter årlig for 120 millioner euro.

Datwyler online/katalogdistribution har 1.500 ansatte i selskapene Distrelec, Elfa Distrelec, Reichelt og Maagtechnic, med en omsetning på 600 millioner euro.

Datwyler Group består av fire divisjoner: Technical Components, Pharma Packaging, Cabling Solutions og Sealing Technologies, med fokus på produksjon, legemiddel- og datacom-industrien. Gruppen har 40 selskap, salg i 80 land og over 5.000 ansatte. Omsetningen er cirka 1,3 milliarder sveitsiske franc, tilsvarende 8 milliarder norske kroner.

Powered by Labrador CMS