NYTT OMBRUKSSENTER I VIKERSUND

Senas utvider lokalene på Vikersund, og gjør plass til blant annet et ombrukssenter. Foto: Senas

Etter lansering av OmBrukt AS ønsker en rekke aktører å bli ombrukssenter. Senas AS i Vikersund er en av dem.

Publisert Sist oppdatert

Ombrukt AS er Stiftelsen Elektronikkbransjens satsning på ombruk av forbrukerelektronikk. Produkter tas ut av avfallsstrømmen, sjekkes og eventuelt repareres av kvalifisert personell, rengjøres og deretter selges ut igjen i markedet med to år ombyttegaranti. Det er viktig ha en god geografisk dekning av ombrukssenter, da lang transport av produkter er både kostbart og lite miljøvennlig.

Senas, her ved daglig leder Torbjørn H. Søgaard, starter ombrukssenter. Bildet er tatt på Elektronikkbransjens vårkonferanse i 2017. Foto: Stian Sønsteng

LGs representant

Senas AS består av to avdelinger. Senas Supply produserer tilbehør og utstyr til engrosmarkedet, mens Senas Service er en av LGs servicepartnere på Østlandet.

– Vi håndterer også teknisk support fra verksteder for LG i Norden, sier daglig leder Torbjørn H. Søgaard.

Vi er i full gang med å utvide bygget vårt

Nå utvider Senas med et tredje forretningsområde, nemlig ombruksprodukter.

– Vi er i full gang med å utvide bygget vårt med større verksted, lager og kontorarealer for å gjøre plass til blant annet ombruksatsningen. Ferdigstillelse er planlagt høsten 2021, men vi vil starte opp med ombruk i slutten av juni, basert på bransjens konsept OmBrukt.no, sier Mats M. Christensen, ansvarlig for ombruk i Senas.

I første omgang starter Senas med ombruk av hvitevarer, men selskapet ønsker på sikt å inkludere også TVer i prosjektet.

– Konseptet og godkjenningssystemet er bra, og gir både oss som verksted og kunden en trygghet, blant annet med ombyttegarantien på to år. Ombruk er en del av fremtiden, og vi ønsker å være fremoverlent, sier Christensen.

– Å få et ekstra bein å stå på for bedriften er viktig, og når det samtidig er meningsfullt og bra for miljøet, så er det bare positivt, sier Søgaard.

Powered by Labrador CMS