TEKNIKMAGASINET ER HISTORIE

Teknikmagasinet er historie i Norge. Foto: Teknikmagasinet

– Vi klarte ikke å videreføre Teknikmagasinets butikker, sier Hans Petter Bjarøy som kjøpte konkursboet. Derimot lever Teknikmagasinet.se videre.

Publisert

Teknikmagasinet gikk konkurs den 4. januar, for andre gang siden 2020. Den gangen ble selskapet kjøpt av svenske Ambia Trading Group AB, mens det norske bærekraft- og holdingselskapet Release AS i mars 2022 kjøpte Teknikmagasinet av Matera Retail Group AB. Planen var å slå sammen Teknikmagasinets 29 butikker i Norge og 36 butikker i Sverige med Releases fem butikker i Norge, med en økt satsing på mobilreparasjoner og salg av ombrukte mobiler.

I fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023 kunne selskapet fortelle at de satset videre på Teknikmagasinet, mens varemerket Release skulle tones ned. Kjeden hadde den gang 62 butikker i Norge og Sverige, omtrent like mange i hvert land.

 

Krevende marked

I en epost til fagbladet Elektronikkbransjen den 8. januar skriver André Sjåsæt, som 1. mars 2023 gikk inn som administrerende direktør i selskapet, dette:

André Sjåsæt var administrerende direktør i Teknikmagasinet AB og Release AS. Foto: Teknikmagasinet

– Selskapet har opplevd krevende markedsforhold i 2023, og har måttet håndtere fallende etterspørsel samtidig med en krevende omstilling av ulønnsomme butikker. Den negative utviklingen ble ytterligere forsterket gjennom andre halvår 2023, med lavere besøk og omsetning enn forventet i selskapets butikker. Release har særlig slitt med de krevende makroøkonomiske forholdene, som har gitt betydelig svakere resultater i den eldre og mer tradisjonelle delen av virksomheten. Dette er trist for oss alle, både ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, kreditorer og aksjonærer.

Det var veldig liten interesse for å kjøpe noen av butikkene

 

Liten interesse

Den 9. januar ble det kjent at konkursoppkjøper Hans Petter Bjarøy hadde kjøpt boet, og bostyrer Nils Holger Kofoed sa til E24.no at den norske delen av virksomheten på dette tidspunktet besto av 25 butikker og 138 ansatte. Bjarøy uttalte til E24 at det i butikkene man ikke klarte å videreføre ville bli opphørssalg.

Teknikmagasinet anno 2012. Den gamle logoen lever videre på teknikmagasinet.se. Foto: Teknikmagasinet

Til fagbladet Elektronikkbransjen sier Bjarøy den 12. februar at de ikke lykkes med å selge noen av butikkene, og at opphørssalget nå er over.

– Det var veldig liten interesse for butikkene, sier Bjarøy som er daglig leder i Bjarøy Handel.

 

Nytt liv i Sverige

I Sverige lever teknikmagasinet.se videre som ren nettbutikk, etter at PhoneLife AB, som driver mobiltillbehørsbutikken PhoneLife, har kjøpt varemerket Teknikmagasinet og nettadressen.

– Da vi innså at Teknikmagasinet igjen sto på ruinens rand, følte vi oss forpliktet til å handle. Vi vil utelukkende fokusere på e-handel, da vi mener det ligger i varemerkets natur å være teknologifokusert og fremtidsrettet, skriver Julius Jansson Sleth, administrerende direktør i PhoneLife AB, på teknikmagasinet.se.

Teknikmagasinet drives videre i Sverige av PhoneLife AB. Skjermdump

Her heter det også at de har valgt å relansere Teknikmagasinet.se med den eldre og tradisjonelle logoen.

– Vi har fra barndommen sterke følelser knyttet til varemerket, og vi tar på oss oppgaven med ydmykhet, sier Sleth.

 

Powered by Labrador CMS