BLOMSETH TIL TIDEMANDSEN

Toppsjef Ronny Blomseth i Elkjøp Nordic går til Øivind Tidemandsens Dolphin Management AS, som blant annet er inne på eiersiden i Expert.

Publisert Sist oppdatert

Tidemandsen har gjennom Dolphin Management kjøpt ti prosent av aksjene i Expert, ifølge avisen Dagens næringsliv (DN) har de rett til å kjøpe ytterligere 40 prosent slik at de blir likestilt eier med Awilhelmsen. I 1999 solgte Øivind Tidemandsen seg ut av Elkjøp-kjeden, følge DN med 800 millioner kroner i fortjeneste.

– Jeg skal starte som investeringsdirektør i Dolphin Management AS, hvor jeg i hovedsak vil jobbe med investeringene Dolphin allerede har samt nye investeringer. Dagens investeringer er i Home&Cottage, Living/Skeidar, XXL og Expert. Expert er den minste, presiserer Blomseth i en uttalelse fra Elkjøp.

Han fortsetter i Elkjøp til hans etterfølger er på plass.

Ronny har medvirket til Elkjøps suksess, og jeg er lei meg for å miste ham

– Ronny Blomseth har besluttet å forlate Elkjøp etter 25 år for å begynne i et investeringsselskap som fokuserer på detaljhandelen. Ronny har medvirket til Elkjøps suksess, og jeg er lei meg for å miste ham – men gleder meg samtidig over at han har funnet en ny og spennende mulighet. Vi ønsker ham alle suksess og lykke i sin nye rolle, og har startet arbeidet med å finne hans etterfølger, sier administrerende direktør Sebastian James i Dixons i en uttalelse.

GOD VÅR FOR DIXONS

Dixons Retail, som blant annet eier Elkjøp Nordic, økte med elleve prosent i Norden og Sentral-Europa i regnskapsåret som ble avsluttet 28. april.

– Totalresultatet var bedre enn ventet, og vi hadde en sterk avslutning på regnskapsåret spesielt i Storbritannia og Norden, sier Dixon-sjef Sebastian James i en pressemelding.

Mens man i Norden og Sentral-Europa hadde en vekst på elleve prosent, gikk man siste år ned fem prosent i Sør-Europa og to prosent i Storbritannia og Irland. De 16 ukene frem til 28. april hadde man derimot en vekst i Storbritannia og Irland på åtte prosent, noe som var én prosent bedre enn i Norden og Sentral-Europa.

Dixons Retail har 1.200 butikker i 13 land og rundt 38.000 ansatte.

Powered by Labrador CMS