Har store forventninger til FLATPAKKET OG LETT TV-BENK

Erard lanserte TV-benken Whoopee på IFA. Den veier sju til ti kilo, kommer flatpakket og klikkes sammen, og koster fra 1.500 kroner.

– Vi har store forventninger til Whoopee, og satser på å selge store volumer siden prisen er så lav. Det vil være enkelt for kunden å bære med seg produktet, som er flatpakket, ut av butikken. Hjemme tar det maks fem minutter å sette den sammen, uten skruer og verktøy, sier Lisa Thomas som er eksportsjef for Nord-Europa.

Franske Erard ble etablert i 1961, og produserte i starten tremøbler og bord – gjerne med glassdører som var moderne på denne tiden. Etter hvert begynte de med antennetilbehør der de ble markedsleder i Frankrike – noe de er fremdeles. Gjennom datterselskapet ITC i Paris selger de også kabler.

Whoopee er laget av plastmaterialet ABS resin (Acrylonitrile Butadiene Styrene), og kommer i hvit, grå og sort samt i transparent rød. Designere er Catherine og Bruno Lefebvre.

Strømknapp

– Navn og design er inspirert av 70-tallets USA, og vi tilbyr tilbehør som sidemonterte hyller til filmer, en tredje hylle i foliert glass med ulike mønstre, hjul, kabelskinner og en Eco Energy-knapp. Denne kan også brukes sammen med andre TV-møbler, og gjør det mulig å slå av alle audio/videoproduktene med ett knappetrykk slik at man sparer penger og miljø, sier Thomas.

Hun forteller at Erard har mulighet til å produsere Whoopee i hvilken som helst farge, kanskje tilpasset den enkelte salgskanal. Glassplaten kan også leveres i ulike design.

– Vi mener det er en fordel at vi produserer Whoopee i Frankrike, og at vi derfor kan tilby rask levering i ulike design, sier Thomas.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008