HiFi Expo-messen er planlagt til fredag 14. og lørdag 15. oktober på Felix Konferansesenter. Illustrasjon: arrangøren

NY HIFI-MESSE TIL HØSTEN

– Vi ble kontaktet av en sentral hifi-aktør, som ønsket en messe basert på de større merkenavnene innen audio og video, sier Mari-Anne Robberstad.

Publisert

Hun er daglig leder i selskapet Scenorama AS, som tilrettelegger arrangementer for bedrifter. Med seg bak den nye HiFi Expo-messen har hun Fredrik Boerenstam i SB Produksjoner samt Anne Kari Gylder og Kirsti Vikan Kjøsnes i salgsselskapet Innosight AS.

Mari-Anne Robberstad. Foto: Scenorama

– Vi har forstått det slik at det de siste ti årene kun har vært forhandlerbaserte messer i Oslo-området, og har etter samtaler med en rekke aktører, samt bransjeforeningen, kommet frem til at det er plass til en messe med hovedmål å rekruttere flere forbrukere til kvalitetsprodukter innen hifi-segmentet, sier Robberstad til fagbladet Elektronikkbransjen.

Bransjebladets redaktør har, sammen med administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen, tatt del i de innledende samtalene.

– Vi har ingen kommersielle interesser i prosjektet, men stiller oss støttende bak aktiviteter som er ønsket av våre medlemsbedrifter, sier Røsholm.

Salget har startet

Robberstad sier de er godt i gang med å selge inn messeplasser, og at de henvender seg til importører, produsenter, distributører og viktige forhandlere.

Det blir nyheter, foredrag og spennende opplevelser for alle som er interessert i lyd og bilde

– Kirsti Vikan Kjøsnes og Anne Kari Gylder, som i disse dager kontakter utstillere, sier at de har fått svært positive tilbakemeldinger fra bransjen på at det er en frittstående arrangør for messen, og at arrangementet er etterlengtet, sier Robberstad.

Det hun kaller «årets happening for alle lyd og bilde entusiaster» går av stabelen ved Felix Konferansesenter fredag 14. og lørdag 15. oktober 2022.

Fredrik Boerenstam, som er messearrangør, sier ifølge en pressemelding at målet er å samle minst 40 utstillere i egne showroom, samt tusentalls besøkende.

Sentralt i Oslo

– Felix Konferansesenter ligger sentralt, midt på Aker Brygge. Dette er et av de største frittstående konferansesentre i Oslo. Her skal små og store utstillere samles i egne showroom og romslige fellesarealer. Det blir nyheter, foredrag og spennende opplevelser for alle som er interessert i lyd og bilde i løpet av helgen. Vi valgte Felix Konferansesenter for deres gode beliggenhet, og at de er fleksible og løsningsorienterte. De gir god personlig service, teknisk support, hyggelig atmosfære og store auditorier som egner seg godt for lyd og bilde, heter det i pressemeldingen.

Fredrik Boerenstam. Foto: SB Produksjoner

– Fredag er forbeholdt bransjen, med aktuelle foredrag om nyheter og bransjetrender. Lørdag er åpen publikumsdag, med utstilling og foredrag, sier Boerenstam.

Hifi-aktør tok kontakt

Robberstad forteller at de fikk en forespørsel fra en stor aktør i hifi-bransjen, som deltok på et arrangement de gjennomførte på Grand Hotel i november i fjor.

– Jeg vil tro de likte vår måte å tenke nytt og annerledes på. Vi har lang erfaring med å arrangere andre fag- og bransjemesser, men hifi-bransjen er ny for oss. Heldigvis har vi mange gode samarbeidspartnere og utstillere med oss, som skal bistå med den tekniske fagkompetansen, sier Robberstad i pressemeldingen.

Arrangørene bak HiFi Expo er blant annet arrangør av «Babymessen», «Din Bryllupsmesse» og «Grand Moments».

– Sistnevnte er et nytt arrangement, hvor vi ønsker å samle alle store øyeblikk i livet til en stor og festlig fest, sier Boerenstam.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS