Logitech tror økt bruk av hjemmekontor vil løse flere utfordringer etter koronakrisen. Foto: Logitech
Logitech tror økt bruk av hjemmekontor vil løse flere utfordringer etter koronakrisen. Foto: Logitech

KORONA ENDRER KONTORLANDSKAPET

– Mange bedrifter har fått et nytt syn på hjemmekontor etter koronakrisen, sier nordisk marketingsjef Malin Sörensson i Logitech.

Publisert

– Sosial distansering vil henge ved oss lenge, og vil føre til fysiske endringer på mange arbeidsplasser. Mange kommer for eksempel til å fjerne dørhåndtak og lysbrytere til fordel for kontaktløse løsninger. Man kommer nok også til å slutte med at ansatte deler tastatur, mus og annet tilbehør, for å redusere smittefaren. I tillegg vil mange arbeidsplasser innrede egne videorom, som gjør det enkelt å ha snakke med de som jobber hjemmefra, sier Malin Sörensson i en pressemelding.

Nordisk marketingsjef Malin Sörensson i Logitech. Foto: Logitech.
Nordisk marketingsjef Malin Sörensson i Logitech. Foto: Logitech.

Den nordiske marketingsjefen tror mange bedrifter både vil satse mer på videomøter og å ominnrede kontorene permanent for å unngå fremtidig smittespredning.

Små kontorplasser

En ekstra utfordring kan det være at størrelsen på mange kontorer er blitt mindre de senere år, og i pressemeldingen viser Logitech til en rapport fra Cushman & Wakefield som viser at arbeidsarealet per ansatt i USA fra 2009 til 2017 gikk ned fra 19,6 til 1,6 kvadratmeter. Sörensson sier mange arbeidsgivere nå ser på muligheter for å øke avstanden mellom pultene til de ansatte til minst 1,80 meter.

– Mange bedrifter har innsett at de trenger større avstand mellom pultene, og økt bruk av hjemmekontor er en enkel måte å få til dette. I dag har vi verktøyene som skal til for at ansatte kan jobbe sømløst uavhengig av hvor de befinner seg, sier Sörensson i pressemeldingen.

Økt produktivitet

Mange bedrifter har innsett at de trenger større avstand mellom pultene, og økt bruk av hjemmekontor er en enkel måte å få til dette

Hun tror mange vil sette pris på muligheten for en mer fleksibel hverdag, og i pressemeldingen vises det også til en undersøkelse fra Canada Life (2016) som rangerer arbeidstakeres produktivitet som 7,7 av 10 når de har hjemmekontor, mens den bare er 6,5 på kontoret.

Sörensson tror derfor at fremtidens kontorlokaler først og fremst vil bli et møtepunkt for sosial kontakt og ideutveksling med kolleger.

Logitech leverer utstyr både til kontor og hjemmekontor. Foto: Lotitech.
Logitech leverer utstyr både til kontor og hjemmekontor. Foto: Lotitech.

– Mange opplever at det å jobbe hjemmefra gi positive resultater, blant annet fordi det gir dem mulighet til å strukturere arbeidsdagen slik det passer dem. Istedenfor å reise til jobben hver dag, vil de kun dra dit for å delta i enkelte møter, opprettholde sosial kontakt eller utveksle kreative ideer ansikt til ansikt, sier Sörensson i pressemeldingen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. <a href="https://www.mypaper.se/html5/customer/248/12881/?page=82" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Hjemmekontor-tips

Logitech har følgende tips for et mest mulig effektivt hjemmekontor:

  • Prøv å holde deg til faste rutiner – det gjør det lettere jobbe mer strukturert
  • Gjør deg kjent med programmer for deling av dokumenter
  • Vurder å skaffe deg to skjermer – det gjør det enklere å holde oversikt over arbeidene dine
  • Sørg for å ha riktig tastatur og mus tilpasset dine arbeidsoppgaver – skriver du mye, er det lurt å investere i et stort ergonomisk tastatur
  • Et webkamera lar deg bli sett bedre og fra en mer naturlig vinkel enn det som er installert på en bærbar datamaskin
  • Ved å bruke et hodesett kan du enklere gjøre notater under videomøter
  • Pass på riktig sittestilling – unngå lave sofaer eller lave stoler. Ryggen din skal være rett når du sitter
Powered by Labrador CMS