Håkon Øgreid i Luthman viser HK Audio Elements Gala på Musikmesse. Foto: Stian Sønsteng
Håkon Øgreid i Luthman viser HK Audio Elements Gala på Musikmesse. Foto: Stian Sønsteng

HK AUDIO STØRST PÅ PA HOS LUTHMAN

– HK Audio er vårt største PA-merke på proffsiden. Det er ikke det billigste merket, men her har vi Alto Professional som et rimeligere alternativ.

Publisert

Det sier Håkon Øgreid i Luthman når vi møter ham på Musikmesse i Frankfurt.

– HK Audio er inne i mange segmenter. Proffutstyret selger vi til PA-selskap og installatører, men de har også produkter for forbrukermarkedet, sier Øgreid.

HK Audio er et tysk selskap.

– Det er de stolte av! Made in Germany er et slags slagord for dem. De er opptatt av kvalitet, og når det for eksempel gjelder CE-godkjenning, vet de at produktene går gjennom siden de selv allerede har gjennomtestet dem, sier Øgreid.

– Her på Musikmesse vises høyttalere som har vært brukt av Iron Maiden og Pink Floyd på turné, som har 13 og 10 år bak seg på veien. Hvilken profil ønsker HK Audio å ha ute i bransjen?

– De ønsker å være en støttespiller til alt fra utleieselskap og det de kaller «Weekend Warriors», til dem som trenger utstyr hjemme, i øvingslokalet eller til små spillejobber.

– Hvordan vil du beskrive HK-lyden?

HK Audios nye Contour X-høyttaler. Foto: Stian Sønsteng.
HK Audios nye Contour X-høyttaler. Foto: Stian Sønsteng.

– De har alltid hatt fokus på vokalen, og disse frekvensene kommer veldig lett gjennom. Det er likevel bra trykk, og de er kjente for å lage mye lyd i små format. Det kan vare en dypbasshøyttaler på 10 tommer, som låter som den både var 15 og 18 tommer.

Lab-gruppen

På forsterkersiden har HK Audio inngått et samarbeid med Lab-gruppen.

– Forsterkerne til proffutstyret er det Lab som leverer, men samarbeidet er såpass tett at de leveres forhåndsinnstilte tilpasset HKs anlegg – og forsterkerne er merket HK Audio. I de små og aktive anleggene står HK Audio selv for elektronikken, sier Øgreid.

Når det gjelder nyhetene HK Audio viser på Musikmesse, trekker han frem Contour X i proffsegmentet.

– Disse tar over for Countour-serien, som har vært med svært lenge. Den nye flaggskipserien innen Line Array heter Cosmo, og da snakker vi stadionstørrelse. De kommer i tre størrelser, med 6, 8 og 10 tommer, med ulik bredde i spredningen. Dypbasshøyttalerne kommer med én eller to 18-tommere, sier Øgreid.

Han sier HK Audio driver mye med kursing av lydfolket som kjøper og bruker disse produktene.

– Dette blir det mye av nå, i og med lanseringen av Cosmo, sier Øgreid.

Vi beveger oss over på den andre siden av HK Audios utstillingsområde.

– Elements Gala er et komplett mini Line Array-system, med en aktiv 15 tommers dypbasshøyttaler, som leverer lyden til to høyttalersøyler med 4,5 tommers elementer. Disse gir en fantastisk spredning fra et lite anlegg. Prisen er i overkant av 30.000 kroner, og disse er godt egnet for små band eller en litt avansert trubadur. Du kan også spe på med en ekstra dypbasshøyttaler, sier Øgreid.

Høyttaler med brudeslør

Lucas Nano er en mindre serie, tilpasset trubadurer eller kanskje firma som ønsker et lydanlegg.

De er kjente for å lage mye lyd i små format

– En trubadur kjører nok høyttalerne i mono, mens du på en firmafest splitter dem og spiller stereo, sier Øgreid.

608i består av en åttekanals mikser med effekt, og i-en betyr at den kan styres via en iPad.

– Da får man tilgang til flere parameter, som kompressor, større equalizer og flere klangvarianter. Det finnes også en utgave som heter 602, med kun stereo-inn, for dem som allerede har en mikser. En mindre utgave heter 605FX, den er enklere enn 608i, og uten iPad-støtte, men med en liten mikser med klang, sier Øgreid.

De to minste Lucas Nano-modellene heter 302 og 305FX. Prisene for Lucas Nano-serien er fra 10.000 til 15.000 kroner.

Lucas 2K består av to system. 2K15 har en 15 tommers dypbasshøyttaler og to 8 tommers topper. 2K18 har en større dypbasshøyttaler og de samme toppene.

– Dette er et enkelt og portabelt anlegg, for DJer, talere, men også små band. Toppene er passive, og drives av den aktive dypbasshøyttaleren. De leveres også i hvitt, og passer godt til bryllup. Du får til og med kjøpt til hvite skjørt som skjuler stativet, og systemene koster rundt 20.000 kroner.

Powered by Labrador CMS