Libratone Zipp og Zipp Mini

Pressemelding fra Libratone 21. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Stil- og lydikonet Libratone ZIPP setter lyden i sentrum:

ZIPP og ZIPP Mini med SoundSpaces™ for multirom

Libratone introduserer ZIPP og ZIPP Mini, to nye trådløse og bærbare høyttalere med fleksibel multirom-løsning og hurtigvalg for radio-strømming. Fyll rommet med 360-graders kvalitetslyd fra én eller flere høyttalere, koblet sammen gjennom Libratones nye SoundSpaces™-funksjon. ZIPP-høyttalerne støtter både WiFi- og Bluetooth-tilkobling.

Danske Libratone lanserer en ny serie trådløse høyttalere av bestselgeren ZIPP med utskiftbare trekk. De nye høyttalerne kombinerer 360-graders FullRoom™-kvalitetslyd med bærbar multirom-tilkobling for å møte et økt behov for mer fleksible løsninger, definert av det skandinaviske trendinstituttet Pej-gruppen som den "elastiske livsstilen".

– Vi har blitt vant til teknologi som gjør livet enklere. Ut fra dette, har vi utviklet et behov for miljøer som kan endres, utvides og tilpasses ulike dagligdagse situasjoner. Denne elastiske livsstilen krever at elementene i hjemmet er funksjonelle, fleksible, enkle og hjelper oss å skape den perfekte stemningen til enhver situasjon, forklarer Louise Byg Kongsholm, daglig leder ved trendinstituttet Pej-gruppen som har skapt uttrykket den elastiske livsstilen.

Møter megatrend med multirom

Daglig leder Jan McNair i Libratone forteller at den nye serien med ZIPP responderer på megatrenden om elastisk livsstil:

– Dagens forbrukere forventer at musikken deres skal være tilgjengelig hele tiden, bærbar og fleksibel. Libratone er tuftet på tanken om nettopp å frigjøre musikken, gjennom å gi 360-graders lytteropplevelse og fleksibilitet til å strømme over både Bluetooth og WiFi. Den nye generasjonen ZIPP støtter dessuten SoundSpace Link som lar deg koble opptil seks høyttalere sammen, plassere dem i ulike rom, og flytte dem rundt som du ønsker. Dette er et spennende supplement i høyttalermarkedet, og vi er stolte over å være de første til å tilby kundene denne kombinasjonen av funksjoner i én høyttalerserie, sier McNair.

Vanlige multirom-høyttalere er utformet for å være stasjonære. SoundSpaces™ gir friheten til å flytte høyttalerne fra rom til rom og koble dem sammen for din egen, unike lytteropplevelse der lyden står i sentrum.

Prisvinnende design og teknologi

De nye ZIPP-høyttalerne er basert på prisvinnende design og teknologi fra den klassiske Libratone ZIPP, men nyhetene er priset lavere.

– Til nå har den klassiske ZIPP alltid vært vårt mestselgende produkt. Den har fortløpende fått best-i-test-anmeldelser og har vunnet en rekke priser for både design og teknologi, inkludert den internasjonale CES Innovations Design and Engineering award. Likevel mener vi de nye ZIPP-høyttalerne er våre mest vellykkede produkter så langt, og vi er stolte over å kunne tilby dem til lavere priser enn forgjengeren.

Den nye serien består av ZIPP (100 W) og ZIPP Mini (60 W). Begge høyttalerne inneholder kun spesialdesignede elementer og ingen standardkomponenter. Begge støtter WiFi- og Bluetooth-tilkobling, som sammen med 8-10 timers batterikapasitet gjør dem ideelle for strømming hjemme og på farten. Begge høyttalerne sprer lyden i 360 grader, de kan spilles individuelt eller kobles sammen i multirom eller som stereo, er kompatible med Spotify og Apple Music, har speakerphone-funksjonalitet som gjør dem egnet som høyttaler for samtaler fra mobil. Helt nytt er også et intuitiv touch-grensesnitt og at ZIPP kan strømme og lagre opp til fem radiostasjoner som styres direkte fra høyttaleren. Høyttalerfunksjonene settes opp og fjernstyres via Libratone-appen, som lastes gratis ned fra AppStore og GooglePlay.

Fargerik tilpasning

Libratone ZIPP koster kr 2999,- inkl. mva og ZIPP Mini koster kr 2399,- inkl. mva. Høyttalerne består av en slitesterk, hvit base og et stofftrekk tilgjengelig i fire farger: Skyet Grey, Deep Lagoon, Graphite Grey, Victory Red. Ekstra trekk er tilgjengelig i fargene Atlantic Deep, Signal og Sangria for kr 289,- inkl. mva pr stk. I salg fra slutten av oktober.