Med Orbi Voice får du både stemmestyring med Alexa, nettverk og en høyttaler fra Harman Kardon i ett. Foto: Netgear
Med Orbi Voice får du både stemmestyring med Alexa, nettverk og en høyttaler fra Harman Kardon i ett. Foto: Netgear

TAR ORBI UTENDØRS

Neatgear har med seg nyheter fra både spill- og strømmerutere under Nighthawk-navnet, og fra maskenett-merket Orbi på TechBrief.

Publisert

– Nighthawk og Orbi har to ulike målgrupper. For Orbis del er det folk som bor i store hus og skal dekke store areal, da egner mesh-nettverk seg. Snakker vi om ruterne våre, er det for folk som har litt nisjet behov inn mot strømming og gaming, og som har tøffere krav til nettverket, sier Pål Vatneberg, nordisk sjef for Netgear, til fagbladet Elektronikkbransjen.

I sin presentasjon understreker han at markedet påvirkes av at folk får stadig raskere bredbånd, det er flere enheter koblet til det trådløse nettet, det brukes tyngre med strømming og gaming, og folk vil være oppkoblet over alt, fra kjelleren til loftet.

Medieserver rett på ruteren

Pål Vatneberg, nordisk sjef for Netgear, viser fram Orbi Voice og Orbi Outdoor. Foto: Marte Ottemo.
Pål Vatneberg, nordisk sjef for Netgear, viser fram Orbi Voice og Orbi Outdoor. Foto: Marte Ottemo.

– Hvem er det som kjøper rutere spesielt for spilling og strømming?

– Generelt er målgruppen stor og voksende, spesielt med en oppvoksende generasjon som er veldig på gaming. Etter hvert blir alle av oss spillere, sier han.

Netgear kommer med flere nye produkter i november, blant annet med Nighthawk XR700.

– Vår nye ruter har helt ny maskinvare, blant annet med mye mer funksjonalitet i wifi-delen. Den har for eksempel en 10 GB ethernet-port, som gjør at om du er så heldig å ha en 10 GB internett-linje inn i huset ditt, så kan du koble den rett i ruteren, sier Vatneberg.

I dag blir folk hacket til høyre og venstre, hvor man angriper enheter som i per i dag ikke lar seg beskytte. Det finnes ikke antivirus for kaffetraktere

Han forteller at 10 GB fiber til forbruker allerede finnes i Sverige, og at det også kommer til Norge.

– I tillegg har XR700 fått Plex mediaserver innebygd, som lar deg samle medieinnhold fra alle enhetene dine i ett grensesnitt. Derfor har den også har en prosessor som er 4-kjernet 8ghz prosessor innebygd, noe du vanligvis finner i en datamaskin, sier han.

Netgear kommer også på markedet i november med tre nyheter i sitt Orbi-system, blant annet RBK20, en mindre versjon av den tradisjonelle Orbi-ruteren.

– Vi lanserer også Orbi Outdoor, som er det første, riktige utendørsproduktet for mesh-nettverk. Det finnes ingen andre på markedet med det i dag. Dette er en satellitt i Orbi-systemet, men den kan også brukes med en hvilken som helst annen ruter. Den er IP65-sertifisert, tåler både regn, kulde og snø, og kan henge utendørs hele året, sier Vatneberg.

Ruter med høyttaler og stemmestyring

Stemmestyring er i vinden og Netgear har løsninger også her, med Orbi Voice.

Orbi Outdoor er beregnet på å stå ute hele året, og sørge for dekning på terrassen eller bassenget, om man har slikt. Foto: Netgear.
Orbi Outdoor er beregnet på å stå ute hele året, og sørge for dekning på terrassen eller bassenget, om man har slikt. Foto: Netgear.

– Her får du både stemmestyring med Alexa, nettverk og en høyttaler fra Harman Kardon i ett. Den blender inn i huset med et mykere design, og du kan bruke den til å administrerende direktør lys, værmelding, søkeinfo på nettet, og så videre, sier Vatneberg.

– Kan den også svare på ting om nettverket?

– Du kan be den slå av og på gjestenettet og dele wifi til andre enheter i dag, men det vil sikkert komme mer funksjonalitet etter hvert, sier han.

Netgear fokuserer også på sikkerhet i sine nye produkter.

– Vi har en sikkerhetsfunksjon for «tingenes internett», som er veldig viktig. I dag blir folk hacket til høyre og venstre, hvor man angriper enheter som i per i dag ikke lar seg beskytte. Det finnes ikke antivirus for kaffetraktere, sier Vatneberg.

Netgear har inngått et samarbeid med sikkerhetsselskapet Bitdefender for å løse det problemet.

Nighthawk XR700 har fått helt ny maskinvare, og kommer i salg i november. Foto: Netgear.
Nighthawk XR700 har fått helt ny maskinvare, og kommer i salg i november. Foto: Netgear.

– Vi har deres programvare i våre rutere. Det vil si at vi beskytter alt som ligger bak ruteren, inklusive IoT-dingsene. Det er en funksjon som må skrus på, og tjenesten er gratis de første tre månedene. Deretter kan du betale en månedlig eller årlig avgift, sier han.

Powered by Labrador CMS