HTCs KAMERAFLAGGSKIP

– HTC One er det nye flaggskipet vårt. Det er denne telefonen du trenger. One-modellene tar HTC til et nytt nivå.

Publisert Sist oppdatert

Det var hovedbudskapet fra HTCs karismatiske toppleder Peter Chou på det internasjonale pressemøtet som ble arrangert i Barcelona. I følge Chou har HTC brukt all erfaring, ikke minst fra Sense-modellene til å konstruere den nye One-serien, som i første omgang kommer med fire modeller.

Fokus på kamera

I fjor ble det tatt 45 milliarder bilder på mobiltelefonene i verden

I kommentaren til årets Barcelona-messe i forrige nummer av bladet la vi sterk vekt på trenden med at mobiltelefonen blir en stadig større konkurrent til stillbildekameraer. Dette var også hovedfokus til HTCs toppleder på pressemøtet. One-serien skal ha topp ytelse som kamera og lydmaskin.

– Våre beregninger viser at det i fjor ble tatt 45 milliarder bilder på mobiltelefonene på verdensbasis. Målet vårt er å konstruere en telefon som tar like gode bilder som et vanlig kompaktkamera, sa HTC-lederen.

Tre av modellene, X, S og V, er lansert i markedet. LTE-modellen XL blir lansert senere. One X er dagens toppmodell. Den veier 130 gram. Skjermen av berøringstype med størrelse 4,7 tommer og oppløsning 1280x720. Prosessoren er på 1,5 GHz. X-modellen har minnekapasitet på 32 GB og internminne på 1 GB. Denne modellen har to kameraer. Hovedkameraet har bildebrikke med 8 megapikslers oppløsning og kan ta video i full HD-kvalitet 1080p. I tillegg har den et frontkamera med bildebrikke på 1,3 megapiksler.

Modell One S er litt lettere med vekt på 119 gram. Skjermen er på 4,3 tommer med oppløsning 540x960. Den har samme prosessor som X-modellen på 1,5 GHz. Minnekapasiteten er 16 GB og internminnet 1 GB. S-modellen har samme kamera som modell X, men mangler frontkameraet i tillegg.

Den enkleste modellen i serien heter V. Den veier 115 gram og har skjerm på 3.7 tommer. Oppløsningen er 480x800. One V 1GHz prosessor. Minnekapasiteten er 4 GB og internminnet 1 GB. Kameraet har bildebrikke med oppløsning 5 megapiksler. Denne modellen kan ta video med HD-oppløsning, 720p.

Bildeoverføring

One-seriens tre lanserte modeller har kamera med autofokus og LED-blits. Linsesystemet har brennvidde tilsvarende 28 millimeter og lysstyrke 2,0. Det kan ta opp video i full HD-format 1080p.

Også produktspesialist Nathan Hoocker legger vekt på kameraegenskapene til One-serien. Hoocker arbeider på HTCs London-kontor og var engasjert på HTCs utstilling.

– Jeg vil fremheve tre egenskaper med de nye telefonene. I tillegg til kamera- og lydegenskapene vil jeg fokusere på design. Vi ser at de som besøker utstillingen viser stor interesse for utformingen, både de avrundede formene og kabinettets overflate. Det siste gjør at de er lette å holde og ikke glir ut av hånden, sier han.

Modell One S kommer i to fargevarianter matt sort og gråblått. For å skape den spesielle ru overflaten på telefonkabinettet, bruker HTC en teknikk kalt mikroksydering.

Raskere fokus

Når det gjelder kameraegenskapene, nevner Hoocker Image Sense.

– Med dette uttrykket vil vi fortelle brukerne at vi forbedrer de tradisjonelle egenskapene for digitalkameraer i mange funksjoner. I tillegg til optikk og bildebrikke har vi gjort mye med programvaren blant annet med å innføre HTC Image Chip. Det betyr blant annet at du kan ta et bilde på bare 0,7 sekunder, og autofokus trenger bare 0,2 sekunder på å stille seg inn. Det vil si at du kan ta et stort antall bilder i rask rekkefølge ved å holde utløserknappen nede, sier han.

En annen funksjon er å kunne kombinere videoopptak med stillbilder. Samtidig med at du spiller inn en film i HD-kvalitet kan du ta høyoppløselige stillbilder. Kameradelen i One-serien kan også samspille med andre HTC-telefoner i Sence-serien. Via systemet som kalles Dropbox kan video og stillbilder sendes mellom de ulike telefonene. Det skal gi ekstra lagringsplass på 25 GB, som tilsvarer mer enn 10.000 høykvalitets bilder. Telefonene i One-serien har også trådløs medialink-funksjon. Det gjør det blant annet mulig å overføre bilder til TV-skjerm.

Powered by Labrador CMS