ONE ER DEN ENE

– HTC One er uten tvil den beste telefonen vi har laget. Den redefinerer den mobile opplevelsen og setter en ny standard for smarttelefoner.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Peter Frølund, sjef i HTC Norden. På Mobile World Congress er selskapets store nyhet HTC One, lansert uken før Barcelona-messen.

– Vi har valgt å lage denne i aluminium, der vi har frest telefonen ut fra et metallstykke. Skjermen på 4,7 tommer er den beste på markedet, med 468 PPI (punkt per tomme) og full HD 1080p. Vi har laget et nytt grensesnitt som vi kaller Blinkfeed. Dette er en levende måte å vise innhold på skjermen. Zoe er vår nye fotoopplevelse, der vi bruker ultrapiksler i stedet for megapiksler. Til slutt har vi høyttalere på hver side av skjermen, som gir den beste lyden som finnes på markedet, sier Frølund til fagbladet Elektronikkbransjen.

Operativsystemet er Android Jelly Bean og smarttelefonen har LTE nettverksteknologi.

Vi hadde høyere markedsandeler tidligere

Stolt av mottakelsen

– Hvordan vil du beskrive Ones posisjon i HTC portefølje historisk?

– Vi har gjennom mange år bestrebet oss å alltid gjøre noe nytt og bedre. Denne gangen har vi absolutt lykkes, og One er uten tvil den beste telefonen vi noen gang har lansert. Vi er stolte av mottakelsen den så langt har fått.

– Hvem er konkurrentene i markedet?

– I dag er det noen store konkurrenter der ute, i morgen kan det være andre som er større. Mobilmarkedet endrer seg utrolig hurtig. I et markedet med hard konkurranse er det viktig å differensiere seg; å ha noe som er unikt og det mener vi HTC One er.

– HTC er blant leverandørene som både har Windows Phone 8 og Android. Hvordan satser dere på disse to operativsystemene?

– Vi lar kundene våre treffe valget, og det er dem som avgjør hvor vi legger kreftene våre. Vi utvikler begge plattformer, og det vil vi fortsatt gjøre.

Selger mest Android

– Hvordan går salget for disse systemene i Norden?

– Vi selger mer Android, som alle på markedet, men man må huske på at Windows-plattformen er relativt ny.

Blinkfeed er en del av Sense 5. Frølund legger overfor fagbladet Elektronikkbransjen vekt på at Sense er mer enn en et grensesnitt.

– Sense er en brukeropplevelse, og langt mer enn det du ser på skjermen. For mange år siden lanserte vi for eksempel Sense-funksjonen at hvis telefonen ringer, kan man snu den rundt - så slår ringelyden seg av. Dette er også Sense.

– Blinkfeed kan minne om Windows Phone 8, med kvadratiske elementer og et rent grensesnitt?

– Jeg mener Blinkfeed er noe langt mer. Inspirasjonen kommer fra brukerundersøkelser, som forteller oss at brukerne ser på startskjermen 160 ganger per dag. Vi har derfor ønsket å skape en mer levende startskjerm. Brukerne kan selv bestemme hva som skal vises, om det så er nyheter, Facebook eller andre ting.

Lysstyrke 2,0

Det taiwanske selskapet har kalt kamerafunksjonen på One for HTC Zoe. Slik man kjenner det fra enkelte kameraprodusenter, tar mobiltelefonen bilder allerede før man trykker på knappen. Levende film og stillbilder settes sammen til en videosnutt, som enkelt skal kunne deles for eksempel på sosiale nettsteder.

Kameraet på HTC One har en lysstyrke på 2,0, og en ny sensor med det HTC kaller ultrapiksler skal slippe gjennom tre ganger mer lys enn tradisjonelle smarttelefoner.

– Dette gir en forbløffende ytelse når du tar bilder og videoer under krevende lysforhold, og gir en rekke forbedringer på andre områder, sier Frølund.

Antenne på yttersiden

– Hva betyr det at dere freser sjassiet ut fra ett stykke metall?

– Det er vanskelig å svare på dette med ord, for man må nesten prøve å holde telefonen i hånda. Det er ingen plastdeler som kan begynne å knirke eller bli løse med tiden. Vi har dessuten satt antennen på yttersiden, noe som gjør at den fungerer svært godt som telefon.

De to fronthøyttalerne har det selskapet kaller HTC Boomsound, og Frølund er glad for samarbeidet mellom HTCs og Beats’ lydingeniører. HTC eier 25 prosent av Beats.

– Hvis man kjøper et sett hodetelefoner fra Beats kan man tilpasse disse til HTC One. Lydprofilen Beats Audio skal gi den beste lytteopplevelsen, sier Frølund.

De doble mikrofonene skal gi lydopptak tilpasset video i full HD 1080p, og med HTC Sense Voice skal samtalekvaliteten bedres og bakgrunnsstøy reduseres.

HTC One er utstyrt med en infrarød sender, slik at man med Sense TV kan bruke smarttelefonen til en avansert fjernkontroll av TVen og mottakerbokser.

Bedre tider tidligere

– Hvordan går det med HTC i Norden?

– Det går godt, men ikke så godt som vi skulle ønske. Vi hadde høyere markedsandeler tidligere. Man må huske at vi var først med Android og Windows Mobile, og man får aldri lov til å være alene på slike plattformer. Konkurransen på Android er vesentlig høyere enn da vi startet, så det er opp til oss å tilby produkter som den norske forbruker ønsker å kjøpe, sier Frølund.

Han mener HTC Once passer godt inn i det nordiske markedet.

– I mitt hjemland Danmark har vi Bang & Olufsen, og i Skandinavia har vi en stolt designtradisjon. Jeg tror mange vil sette pris på det stilrene designet med eksklusive materialer vi har valgt for HTC One. Dette er den flotteste telefonen på markedet i dag.

Powered by Labrador CMS