Visedirektør i HTC Vive Europa, Peter Frølund, tror VR kommer til å endre så å si alle bransjer. Foto: Marte Ottemo

TRÅDLØS VR FRA HTC

Virtual Reality var en av de store snakkisene under MWC, og HTC viste fram to store nyheter for VR-entusiastene.

Publisert

Det var lange køer av besøkende som ville teste Vive og VR på HTCs stand på Mobile World Congress.

– Nytt i år er Vive Tracker, en sporingsenhet som snakker med to basestasjoner, og som lar deg bringe hva som helst inn i den virtuelle virkeligheten; en spraymalingspistol, en golfkølle eller hunden din, sier

Peter Frølund, visedirektør for HTC Vive i Europa, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Virtualiserer hele deg

Du setter sporingsenheten på et hvilket som helst produkt, og den har samme responstid som selve kontrolleren.

– Du kan også feste flere sporingsenheter på kroppen, og på den måten måle alle bevegelsene du gjør. Det åpner for dansetrening, golf, du kan gå karatekamp og mye mer. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke den til. Noen har allerede laget et treningsprogram for profesjonelle baseball-spillere, med trackere både på kroppen og køllen, sier Frølund.

Foreløpig støttes opp til 16 sporingsenheter samtidig, men HTC sier det ikke er noe problem å utvide med flere om det skulle trengs.

Denne lille saken er Vive Tracker, som kan festet til nesten hva som helst og virtualisere det. Foto: HTC.

Fra spill til business

I dag snakkes det mest om VR i spill- og underholdningssegmentet, men Frølund tror den virtuelle virkeligheten vil påvirke alle bransjer.

– Vi tror at VR blir noe alle vil ha adgang til på en eller annen måte. Vive er jo et premiumprodukt, men det finnes andre løsninger der ute. Om det er industri, utdanning, ehandel, moteindustrien – alle vil måtte forholde seg til VR.  Sammenlikner du med andre teknologier, så tok det ti år å selge den første milliarden smarttelefoner globalt. Da Apple kom ut med sin første smarttelefon solgte de bare 1,7 millioner enheter globalt i første kvartal. All teknologi tar tid, sier visedirektøren.

Han nevner utdanningssektoren som et viktig kundesegment.

Du kan også feste flere sporingsenheter på kroppen, og på den måten måle alle bevegelsene du gjør

– Vi har gjort tester hvor 50 prosent av en gruppe gikk gjennom et læringsprogram i VR, mens den andre halvdelen skulle studere på tradisjonelt vis. De som brukte VR som hjelpemidler skåret 27 prosent bedre enn kontrollgruppen, og når vi testet dem om igjen på samme temaet etter en tid, holdt kunnskapen seg også bedre, sier Frølund.

Hodesett uten kabler

En av ulempene med VR-briller som HTCs løsning, er kabelen som kobler deg opp mot PCen og som begrenser bevegelsesrommet ditt. På MWC viste HTC fram sin løsning, en liten boks laget av Intel, som overfører all informasjon fra brillene til PCen trådløst, uten merkbar forsinkelse. WiGig-teknologien fra Intel leverer en teoretisk hastighet på 6 Gb/s over 60 GHz-båndet.

Boksen er liten nok til å kunne henge på baksiden av VR-brillene, og ifølge HTC skal det ferdige produktet størrelse med en litt flat datamus. Når produktet er klart for markedet, er foreløpig ikke kjent.

Powered by Labrador CMS