HTC 10 evo

Pressemelding fra HTC 23. november 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Formet av lys – opplyst av lyd

HTC 10 evo tar utviklingen videre

Gå ikke glipp av en tone med HTC BoomSound Adaptive Audio og verdens første adaptive USB Type-C-øretelefoner, hvor lyden tilpasses deg

HTC, en ledende innovatør innenfor smarttelefon og virtuell virkelighet, har i dag lansert HTC 10 evo. Dette er en smarttelefon-evolusjon med unike egenskaper, som blant annet lyd som på detaljnivå tilpasser seg ditt øre, samt et elegant design gjennom et finslipt helstøpt metallchassis.

HTC 10 evo er bygget rundt en stor 5,5-tommers Quad HD-skjerm med Gorilla Glass 5 og nyeste versjonen av Android – 7.0 Nougat. HTCs legendariske designarv videreføres i metallchassiset. Videreført er også fokuset på utsøkt lydkvalitet, og med HTC BoomSound Adaptive Audio får man en øyeblikkelig tilpasning av lyden basert på miljøet man er i. Også de medfølgende hodetelefonene er med på å ta lydopplevelsen til et nytt nivå, gjennom å kunne tilpasse seg brukerens unike øre og bringe fram mer detaljer i musikken man hører på.

Lyd tilpasset deg

HTC BoomSound Adaptive Audio-ørepluggene tilkoblet HTC 10 evo, vil tilpasse lyden til den unike strukturen i ditt øre og miljøet man er i. Om man hører på sin favorittmusikk hjemme vil innstillingene være tilpasset de stille omgivelsene og musikken. Om man så senere setter seg på toget og starter å se en ny episode av en tv-serie, vil lyden på nytt tilpasse seg – da til de mer støyende omgivelsene og det endrede lydbildet. Denne justeringsprosessen skjer raskt og enkelt, og du vil kunne få en mer beriket opplevelse av musikk, tv og film.

De nye HTC BoomSound Adaptive Audio-ørepluggene kobles til telefonen via det nye USB Type-C-grensesnittet, og tilbyr dyp bass, perfekt tonegjengivelse og et design som er egnet til all typer bruk, inkludert trening.

Designet for å brukes

Du skal ikke trenge å være redd for å ta med deg og bruke telefonen. HTC 10 evo er, med sitt IP57-klassifiserte helstøpte metallchassis, designet for å være motstandsdyktig mot vann og støv. Under utviklingen har telefonen også blitt utsatt for tøff behandling – som høye fall, riper, temperaturendringer og fukt. Dette er en telefon som man skal kunne ta med seg nesten uansett hva man skal gjøre – om det så er aktiviteter som terrengsykling og alpint, en dag på stranden eller en fjelltur regn. Ikke bare metallchassiset står sentralt for robustheten – også Gorilla Glass 5 fra Corning gjør dette til en telefon som tåler det som måtte skje i livet.

Høy ytelse og skarpe bilder

Med Android 7, en rask åttekjerneprosessor, 3 gigabyte arbeidsminne og 32 gigabyte intern lagringsplass – videre utvidbart til hele 2 terabyte gjennom minnekort – legges grunnlaget for en utmerket brukeropplevelse også ved svært krevende bruk og multitasking.

Via fingeravtrykksleseren kan telefonen låses opp på kun 0,2 sekunder. Og for at ytelsen skal opprettholdes over tid, vil HTC Boost+ rydde opp i unødvendige filer og optimalisere ressursallokeringen – ikke bare for å forbedre ytelsen, men også batteritiden. Boost+ forbedrer også sikkerheten, for eksempel ved at fingeravtrykksleseren må brukes for å starte apper du har begrenset tilgangen til.

HTC 10 Evo gir deg maksimal frihet i brukergrensesnittet, og med HTC Freestyle er man ikke begrenset av et låst design. Ikoner, widgets og andre elementer kan fritt trekkes rundt, grupperes og legges i overlappende lag. Man kan opprette egne linker til apper eller fjerne ikonene helt – din telefon, ditt valg.

HTC 10 evo er utstyrt med et 16 megapiksels kamera med lynrask autofokus, dobbelt LED-lys og optisk bildestabilisering, som vil hjelpe deg å ta gode bilder under krevende forhold. Gjennom Pro Mode har man videre mulighet for å ta bilder i RAW-format, samt manuell kontroll over alle kameraets justeringsmuligheter, slik at du blant annet har bedre muligheter til å bearbeide bildene i etterkant eller kreativt eksperimentere med kamerainnstillingene.

I tillegg til hovedkameraet er HTC 10 evo også utstyrt med et 8 megapiksels frontkamera med Auto HDR – enten det skal være for selfies med høy bildekvalitet eller videosamtaler. Gjennom belysning fra den lyssterke skjermen, vil bruk ved svak belysning også gi gode resultater.

HTC 10 evo i sort utførelse vil være tilgjengelig på det norske markedet i løpet av 1. kvartal 2017. Veiledende pris er 6 290 kroner inklusive mva.

Spesifikasjoner

•         Operativsystem: Android 7 med HTC Sense

•         Mål og vekt: 153.59 x 77.3 x 3.7-8.09mm. 174 gram.

•         Skjerm: 5,5-tommers Quad-HD (2560 x 1440) Super LCD 3 med Gorilla Glass 5.

•         Vann- og støvmostand: IP57-klassifisering

•         Prosessor: Qualcomm Snapdragon 810 2,2 GHz åttekjerneprosessor.

•         Systemminne: 3 gigabyte

•         Lagringsminne: 32 gigabyte. Utvidelse via microSD-kort på opptil 2 terabyte.

•         Kamera: 16 megapiksels hovedkamera og 8 megapiksels frontkamera.

•         Lyd: 24-bit Hi-Res Audio-sertifisert. Tre mikrofoner med støyreduksjon. HTC BoomSound Adaptive Audio.

•         Trådløsnett: 802.11 a/b/g/n/ac.

•         Batteri: 3 200 mAh. Opptil 23 timers taletid via 3G/4G.

•         Tilkoblinger: USB Type-C, Bluetooth og NFC.

Powered by Labrador CMS