HTC One A9

Pressemelding fra HTC 21. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HTC One A9 kombinerer lekker design og nyeste Android

Ny smarttelefon fra HTC med Android 6.0, kamera og lyd i toppklasse samt stor frihet til å gjøre mobilopplevelsen personlig.

Nå er HTC klar med HTC One A9, det nyeste medlemmet i den prisbelønte HTC One-serien. Telefonen oppfyller alle drømmer om en smarttelefon med enestående design, ytelse og funksjoner. Telefonen inneholder alt som smarttelefonbrukere kan ønske seg – den er et helstøpt produkt som stiller konkurrentene i skyggen.

Hvorfor ta til takke med annenrangs design og funksjoner når du kan få en smarttelefon som har alt og mer til?

Med HTC One A9 får du både en stilig design og den nyeste Android-versjonen, 6.0 Marshmallow, mens HTC Sense samtidig skaper en enestående og intuitiv brukeropplevelse. Det er Android som du allerede kjenner det – bare enda bedre.

HTC har kombinert alle de beste teknologiene i sin nye smarttelefon, som er en verdig arvtager i den innovative HTC One-serien.

«HTC er kjent for å gå foran – vi kom med den første Android-smarttelefonen, den første Windows-smarttelefonen og den første 4G-smarttelefonen. Så forventningene er store, og det forplikter oss til å tenke innovativt. I dag kan vi avduke HTC One A9, som ikke bare har fantastisk design og ytelse, men også gir kontrollen over smarttelefon-opplevelsen tilbake til brukeren,» sier administrerende direktør for HTC i Norden, Jan Costa Thiele.

Android 6.0 Marshmallow

Du trenger selvfølgelig ikke vente på den nyeste versjonen av Googles Android-operativsystem. HTC One A9 er født med helt nye Android 6.0 Marshmallow, som er integrert med HTC Sense. Med sin egenutviklede Sense-teknologi er HTC i stand til å tilby en bedre Android-opplevelse enn Google. Sense gjør det morsommere og mer intuitivt å navigere rundt på smarttelefonen.

HTC har brukt sin lange erfaring som produsent av smarttelefoner til å skape en helstøpt brukeropplevelse hvor maskinvare og programvare går hånd i hånd. Samtidig har du stor frihet til å gi telefonen et personlig preg og tilpasse den til dine egne behov – uten å være låst fast i et lukket system, som hos andre produsenter.

Det er denne friheten som gjør Android til det beste valget for deg som ønsker full kontroll over smarttelefonen din.

Android 6.0 er fylt med nye funksjoner som gjør smarttelefonopplevelsen enda mer spennende. Det mobile betalingssystemet Android Pay gjør det lettere enn noen gang å betale med smarttelefonen. Det er blitt enda lettere å stille inn tillatelser for de enkelte appene, og du kan til enhver tid hente og endre de tillatelsene som allerede er gitt.

Batteriet varer nå enda lenger med Doze-funksjonen, som registrerer når smarttelefon ligger ubrukt og begrenser de energislukende prosessene som kjører i bakgrunnen. En annen funksjon, App Standby, finner unødvendige apper og lukker dem inntil du skal bruke dem igjen. Det betyr at du vil oppleve lengre batterilevetid, uansett hvordan du bruker smarttelefonen.

Det er også mulighet for 75 prosent hurtigere oppladning med HTC Rapid Charger 3.0, som fås som tilbehør.

Et designikon med superkrefter

HTC One-serien er kjent og elsket for sin ikoniske design, og den nyeste modellen skuffer da heller ikke med sitt lekre utseende og naturlige farger. HTC bruker betegnelsen «metalmorphics» for den kreative prosessen hvor designerne lar seg inspirere av naturens skjønnhet. Fargeutgaven Carbon Gray blir den første som lanseres i Norge, og senere kommer også Deep Garnet Red.

Den supertynne metallinnfatningen med spesiell overflatebehandling sørger for at HTC One A9 ligger godt og lett i hånden, og det hele er satt sammen i nydelig glass og metall med en 5-tommers Full HD AMOLED-skjerm. Smarttelefonens lyssterke skjerm går fra kant til kant og er beskyttet av knallharde Gorilla Glass 4.

Gorillakreftene blir også sluppet løs inne i HTC One A9, hvor den nyeste Qualcomm Snapdragon 617-prosessoren med åtte kjerner sørger for den helt riktige balansen mellom ytelse og batterilevetid.

Du kommer heller ikke til å mangle plass til apper, bilder, videoklipp, musikk og annet som skal lagres på smarttelefonen. HTC One A9 har 16 GB lagringsplass, og dette kan enkelt økes med et SD-kort på inntil 2 TB. Du kan til og med kombinere internminnet og SD-kortet, slik at Android-operativsystemet og appene dine ser det hele som én stor harddisk. Du får altså massevis av lagringsplass uten å måtte betale en formue.

Flott for både øyne og ører

Flotte bilder og lekker lyd er noe av det som gjør at HTC One-serien for alvor legger konkurrentene bak seg. Det er ikke en hemmelighet at HTC har brukt mange krefter på å skape en fantastisk fotogjengivelse og en lydopplevelse som er enestående på en smarttelefon.

I HTC One A9 er de to innebygde kameraene (bakside og front) kombinert med enkle og fleksible verktøyer for redigering av foto og video. Kameraet på baksiden har 13 megapiksler oppløsning samt bildestabilisering som motvirker rystelser, mens frontkameraet bruker den unike UltraPixel-sensoren, som fanger opp 300 prosent mer lys enn normale smarttelefon-kameraer.

For alle fotoentusiaster med profesjonelle ambisjoner er det mulighet for å lagre bilder i RAW-format, noe som gir stor frihet til redigering i etterkant. Eller så kan det gjøres svært enkelt med ett trykk på en knapp i Photo Editor, som gir mer kraft i fargene og skarpere bilder.

Det er enkelt å skape dramatiske videosnutter med HTC One A9. Med verktøyet Hyperlapse kan du endre hastigheten i videosnuttene og spille dem av inntil 12 ganger så raskt. Eller så kan du bruke HTC Zoe, som blander dine beste øyeblikk til en serie med bilder og videoer og klargjør dem for deling med venner.

Ørene dine skal også ha det bra, og her sørger en innebygd DAC (digital-analog-konverter) for å levere lyd med 24-biters 192KHz til høretelefonene dine. Det er bedre enn cd-kvalitet, og kombinert med den innebygde forsterkeren – som har dobbelt så stor kraft som forsterkerne i andre smarttelefoner – gir dette de beste forutsetninger for musikalsk nytelse.

Du behøver ikke bruke høretelefoner – HTC BoomSound sender fantastisk lyd ut i rommet fra smarttelefonens høyttalere.

Lansering

HTC One A9 kan kjøpes i Norge fra 30. oktober i Carbon Grey-utgaven til en pris på 5990 NOK. I første kvartal av 2016 kommer også fargen Deep Garnet Red. Du finner den hos følgende forhandlere: Telenor/Telenorbutikken, Elkjøp, Lefdal, Telering, Euronics, Komplett og Djuice.

Powered by Labrador CMS