TROR BEATS-MOBILENE SLÅR AN

HTC satser både på Android og Windows Mobile. For at de skal skille seg ut i hyllene kommer Sensation-modellene XL og XE med Beats Audio.

– HTC har en eierinteresse i Beats, mens Monster står bak teknologien. Vi har ikke et eierinteresse i Monster, men i varemerket Beats by Dr. Dre, der vi eier 51 prosent av selskapet. Det er Monster som produserer hodetelefonene og ørepluggene som følger med mobiltelefonene våre, sier Christer Högström som er regional produktsjef i HTC.

Med de to Sensation-modellene XL og XE kommer øreplugger merket Beats by Dr. Dre. XL-versjonen kommer også i et mindre opplag med hodetelefoner av samme merke. Når ørepluggene eller hodetelefonen koples i, skal mobiltelefonen kjenne dem igjen og automatisk tilpasse lyden til dem. Man kan også stille inn lyden etter eget ønske.

Android-telefonene XL og XE har begge 1,5 GHz prosessor, 8 megapikslers kamera med autofokus og dobbel LED-blits, samt gyrosensor, G-sensor, digitalt kompass, avstandssensor og lyssensor. XL har 4,7-tommers berøringsskjerm med 480x800 oppløsning og videoopptak i 720p. XE har 4,3-tommers berøringsskjerm med qHD-oppløsning (540x960) og videoopptak i 1080p. Den fysiske størrelsen på XL er 132,5x70,7x 9,9 millimeter og vekten er 162,5 gram med batteri. XE er 126,1x 65,4x 11, 3 millimeter, vekten er 151 gram med batteri. Prisen på XL og XE er lik, rundt 5.100 kroner.

Sensation XL og Titan

Sensation XL har en søskenbarn med operativsystemet Windows Phone, med nesten identiske spesifikasjoner og navnet Titan.

– I bunn og grunn er dette valget av operativsystem. Det finnes kosmetiske forskjeller, vi har valgt ulike design og fargekombinasjoner. Men de deler mange likheter når det gjelder spesifikasjonene, sier Högström til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvilke ulikheter er det snakk om?

– Microsoft setter for eksempel krav til sjassiet, at det skal finnes en fysisk utløserknapp til kameraet. Denne finnes derfor på Titan, men ikke på Sensation XL. Vi har vurdert det slik at kamerafunksjonene er tilstrekkelig bra i programvaren, at man enkelt kan ta bildet ved å trykke på skjermen.

– Beats kommer ikke med Windows Phone?

– Ikke slik det ser ut i dag.

– Hvor viktig er Windows Phone og deres nye versjon Mango for HTC kontra Android?

– Microsoft og deres operativsystem Windows Phone er veldig viktig for oss. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med dem, og dette er en av våre valgte plattformer. Vi kommer til å arbeide videre på denne plattformen, sier Högström.

– Foreløpig utgjør Windows bare en liten avdel av mobiltelefonene dere selger?

Microsoft og Google

– Det er korrekt, i dagens situasjon.

– Hvilke forventninger har dere?

– Vi ønsker selvsagt at Microsoft vil lykkes med sin plattform, og at de skal nå ut til kundene. Man skal jo ikke legge alle eggene i én kurv, og det er dette HTC har tenkt. Vi har gode relasjoner til Microsoft, og vi har gode relasjoner til Google. Det passer vårt varemerke å ha to plattformer.

– Det ligger flere begrensninger i Microsofts Windows Phone enn i Googles Android?

– Slik det ser ut i dag er det litt begrenset. Vi har for eksempel ikke muligheten til å skape Sense-opplevelsen HTC er kjent for, slik vi kan gjøre det på Android. Men i Microsoft har vi en HTC Hub som gjør det mulig å løfte frem tjenester som er viktige for oss, en av disse er klikkevideotjenesten (VOD) HTC Watch.

– Med Sense 3.5 har dere tatt et steg tilbake, med et ønske om å gjøre brukeropplevelsen enklere. Hvem ønsker dere å sammenligne Sense 3.5 med av Android, Apple Ios eller Windows Phone?

– Dette er fortsatt en HTC-løsning. Vi har kjørt vårt eget løp i utviklingen av Sense.Underveis må man sette seg ned og se hvor langt man har kommet. Dette er ikke bare et grafisk grensesnitt, men mye mer. Vi har sett på hvordan Sense brukes, hvilke deler av produktet kundene bruker, og vurdert om det er noe vi ganske enkelt kunne ta bort. Med 3.5 har vi valgt å løfte frem de viktigste funksjonene, i stedet for å lesse på med flere muligheter, sier Högström.

Desire-suksess

– Hvordan vil du karakterisere porteføljen til HTC i dag?

– Sterk og tydelig.

– Sammenlignet med for ett år siden?

– Fjoråret var helt utrolig for oss. Suksessen til HTC Desire var unik, vi hadde et av våre beste år. I dag har vi en mye bredere portefølje, litt mer nisjepreget med ulike konsepter. Det er blitt enklere for kundene å velge det produktet som passer dem som individ.

– Hvilken modell har du størst forventninger til når det gjelder volum?

– Vi håper Sensation XL vil gjøre det godt. Dette er et bra produkt som kommer til rett tid, med teknologien og funksjonene folk ønsker seg. Musikk er viktig for mange.

– Hvem velger Sensation XL med Androidog hvem velger Titan med Windows Phone?

– Jeg tror de som er mer opptatt av dingser og musikk velger Sensation XL, mens Titan appellerer mer til bedriftsmarkedet.

HTC har varslet at deres første mobiltelefoner med den nye Android-versjonen IceCream Sandwich vil komme på markedet tidlig i 2012. Dette gjelder blant annet Sensation, Sensation XL, Sensation XE og Evo 3D.

Powered by Labrador CMS