Huawei har inngått et samarbeid med fargespesialistene i Pantone, og kommer i flere lekre farger. Foto: Huawei

KLOKKE OG TOPPMODELL FRA HUAWEI

Kinesiske Huawei er godt representerte på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, og lanserer ny smartklokke og toppmodellen P10.

Publisert

– I år har vi tre store nyheter her på MWC; Huawei P10 og P10 Plus, samt Huawei Watch 2, sier Lise Prytz Aarstrand, markedssjef i Huawei Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Som navnet antyder er P10 og P10 Plus etterfølgerne til P9 og P9 Plus, og har også fått egenskaper fra dagens absolutte flaggskip Mate 9 Pro. Prosessoren er den samme som hos storebror, Kirin 960, og de nye modellene har nå også fått et Leica-kamera i front.

Samarbeid med fargeeksperter

Lise Prydz Aarstrand, markedssjef i Huawei Norge, viser fram nye P10.

De doble kameraene på baksiden er også utviklet i samarbeid med Leica, som på forgjengeren P9, men har også blitt oppgraderte. Plus-utgaven er utstyrt med bedre objektiv og har mulighet for større blenderåpning (F1.9) enn P10 (F2.2).

De doble kameraene skal gi bedre ytelse i lavt lys, raskere autofokus og mer detaljer og dybde i fargene.

– I tillegg til samarbeidet med Leica, har vi nå også fått fargeekspertene i Pantone med som partnere. Det kommer en god del nye, spennende farger på P10, blant annet grønn og blå, så blir det spennende å se om vi får de de versjonene i Norge, sier Aarstrand.

Helt nytt i P10 og P10 Plus, er fingeravtrykksleseren, som er flyttet til fronten og lagt under glasset. Fingeravtrykksensoren erstatter navigasjonsfeltet og gjør skjermen større, samtidig som berøringen skal bli raskere og mer ergonomisk.

– Telefonen kommer i butikk i Norge i slutten av mars. P10 vi koste 5.990 kroner, mens P10 Plus får en utsalgspris på 7.990 kroner, sier Aarstrand.

Dermed legger Huawei seg på et ganske så hyggelig prispunkt for en telefon med spesifikasjonene til de to nye modellene.

Markedssjef i Huawei Norge, Lise Prytz Aarstrand demonstrerer nye Huawei Watch 2.

– Det som er veldig spennende med P10 er at den tar med mange av funksjonene fra Mate 9, og har fått vår beste og nyeste prosessor. Den har også veldig god batterilevetid, så folk slipper å lade hele tiden, sier hun.

Tror på smartklokkene

Huawei satser også på smart-markedet, og kommer med en ny versjon av sin Watch 2 på MWC.

Det som er veldig spennende med P10 er at den tar med mange av funksjonene fra Mate 9, og har fått vår beste og nyeste prosessor

– Vi håper å vokse veldig i smartklokkemarkedet, og Watch 2 har fått et litt mer sporty design enn forgjengeren. Klokken har mulighet for nanosim og esim, så du kan dra på joggetur med Spotify uten å ha med telefonen, eller ta imot meldinger, bruke apper og så videre. Da kommer vi i en ny sfære for smartutstyr, sier markedssjefen.

Med sporty design følger også sporty løsninger. Watch 2 har kontinuerlig pulsmåler, så du slipper å gå inn og starte målingen selv. Sensorer med avanserte algoritmer tilbyr ulike fitness-løsninger, og samler omfattende informasjon om aktivitet som distanse, hastighet, skritt, puls, kalorier og treningsruter.

I tillegg gir den mulighet for veiledning i sann-tid under løpeturen og forteller deg hvor nær du er å nå målet ditt. Etter hvert løp generer klokken en rapport, som gir råd om restaureringstid og treningseffekt.

Powered by Labrador CMS