Vi fikk omvisning på Huaweis digre stand av PR- og kommunikasjonsansvarlig i Huawei Erik Ganer, Yi Cheng i PR, Tom Tang, leder for Huaweis forbrukerelektronikk i Norge og Yu Fat Kho, demo-ansvarlig i Huawei. Foto: Marte Ottemo

X-FAKTOR FRA HUAWEI

Huawei er med på brettmobil-trenden med sin Mate X under MWC-messen, og lanserte samtidig to nye PCer.

Publisert

Under Mobile World Congress i februar avduket Huawei sin første brettbare 5G-telefon, Huawei Mate X.

Kineserne har valgt en litt annen løsning enn konkurrenten Samsung; her brettes telefonen sammen med skjermen på utsiden.

Telefon for teknologi-entusiasten

Vi fikk en eksklusiv sniktitt på Mate X under årets MWC-messe i Barcelona. Foto: Marte Ottemo.

Når enheten er brettet er den en stor skjerm og smarttelefon med en 6,6 tommers oled-skjerm, og når den åpnes forvandles den til et tynt nettbrett med 8-tommers skjerm.

Når du bretter sammen telefonen klipper den ytterste enden av skjermen fast mot resten, og du løser den ut ved å trykke på en liten knapp.

Mate X skal ifølge Huawei kjøre verdens raskete 5G modem chipset, Balong 5000, og har også et batteri på 4,500mAh som støttes av Huaweis hurtigladingsteknologi.

Mate X har en kant på baksiden, hvor ladeporten, kameraene og låsemekanismen til skjermen. Spesifikasjonene til kameraene er ikke klare, men Huawei sier det brettbare designet gjør det mulig for kamerasystemet å være både front- og bak-kameraer.

De som synes teknologi er gøy og vil ha det aller, aller siste, er villige til å betale prisen

Når telefonen kommer til Norge og hva den vil koste er ikke helt avklart, men tredje kvartal har vært nevnt. Prisen vil nok ligge i samme sjiktet som Samsungs foldemobil, over 20.000 kroner.

Huawei Mate X i lukket tilstand. Foto: Marte Ottemo.

– De som synes teknologi er gøy og vil ha det aller, aller siste, er villige til å betale prisen. Men det er ikke noen massemarkedstelefon ennå, sier Eivind Mikkelsen, nøkkelkundeansvarlig hos Huawei Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

To nye bærbare

Huawei har de siste årene også gjort seg bemerket på PC-siden, og lanserte to nye modeller under årets MWC; Matebook 13 og Matebook 14.

Kameraene fungerer både i oppbrettet og lukket tilstand, her foreviges Tek.no-journalist Ole Henrik Johansen. Foto: Marte Ottemo.

– Forbrukernes atferd er i endring. Der de før kanskje så etter PC-er med høy verdi for pengene, ser de nå heller mer mot premiumprodukter, sier Wang Yinfeng, PC- og nettbrett-sjefen i Huawei.

De nye modellene har fått Huaweis FullView-skjerm, som trekker skjermen helt ut i kantene av maskinen. Bare 4,9 mm ramme er synlig, og gir et skjerm-til-kropp-forhold på 90 prosent for 14-tommeren, men samme tall er 88 prosent for 13-tommeren. Begge skjermene er trykkfølsomme.

Med Huawei Share 3.0 og OneHop lar de nye maskinene deg dele bilder, videoer og dokumenter mellom smarttelefonen og PCen svært raskt.

Huawei Share 3.0 gir også muligheten til å dele skjermopptak fra PC-skjermen.

Med Huawei Share kan du enkelt overføre bilder fra mobilen til PCen i Matebook 13 og 14. Foto: Marte Ottemo.

I tillegg har Huawei MateBook 14 en Clipboard Sharing-funksjon, som lar brukerne dele et utklipp mellom Huawei-telefoner og PC-er.

– De nye delingsfunksjonene er helt sentrale i Huaweis økosystem-strategi for å gjøre samhandlingen mellom PC-er og smarttelefoner sømløs, sier Wang.

Begge de nye Matebookene er drevet av den åttende generasjonen Intel Core i7-8565U-prosessor (Whiskey Lake). 14-tommeren har Nvidias nye MX 250 grafikkort, mens 13-tommeren kjører på MX150.

I tillegg annonserte de en oppgradering av flaggskipmodellen Matebook X Pro. Prosessorene oppgraderes til den nye Whiskey Lake-typen, og du kan dermed velge mellom enten en Intel Core i5-8265U eller en i7-8565U som begge skal gi maskinen en time lengre driftstid under videoavspilling. I den oppdaterte versjonen finner vi også grafikkbrikken MX250, som nylig ble annonsert av Nvidia.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Blåtann-radioen oppgradert til versjon 5.0, og som på MateBook 13 er støtte for Huawei Share på plass.

Powered by Labrador CMS