NORGE ET FYRTÅRN!

– Norge er som et fyrtårn. Ikke bare for oss, men for hele industrien, sier Eric Zhang, administrerende direktør i Huawei Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Norge er et lite land, og ikke sammenlignbart med større marked som for eksempel Tyskland. Men når det gjelder teknologi, er Norge svært avansert og ligger lengst fremme, historisk både med 4G og 4,5G. Om ikke lenge skjer det samme med Narrowband Internet of Things (NB-IoT), som dramatisk endre måten folk lever på, sier Zhang til fagbladet Elektronikkbransjen.

NB-IoT vil gjøre det mulig å sende og motta små mengder data fra små enheter som er rimelige og bruker lite batteri, som vannmålere, brannalarmer, hundehalsbånd eller sensorer gravd ned i bakken for å fortelle om parkeringsplassen er ledig eller ikke. Sistnevnte er et pilotprosjekt mellom selskapene Telenor, Q-Free og Huawei, og skal være første steg på veien mot et fullskala kommersielt nett for tingenes internett i Norge.

Norge er viktig

Vi ønsker å være norske; elsket av våre ansatte, satt pris på av kundene og anerkjent av samfunnet

Vi møter Zhang under Huaweis Global MBB Forum i Tokyo i Japan 24. og 25. november.

– Dette er en av mange konferanser der vi samler kunder og partnere. Her i Tokyo viser vi blant annet VR, AR, roboter, automasjon og 5G, sier Zhang.

– Hvilke ambisjoner har dere for Norge?

– For det første vil vi være den beste partneren for samfunnet og våre partnere, og en god leverandør til kundene. For det andre ønsker å være et fyrtårn i bransjen, ikke bare i Europa men globalt for hele bransjen. For det tredje; vi ønsker å være norske; elsket av våre ansatte, satt pris på av kundene og anerkjent av samfunnet, sier Zhang.

På Fornebu har Huawei sammen med Telenor et innovasjonssenter. Dette er ett av ti på verdensbasis, og Zhang sier dette bekrefter betydningen Norge har for det kinesiske selskapet.

Powered by Labrador CMS