Den 5. august vil Husqvarna la sine robotgressklippere fremføre busdagssangen for roboten Curiosity Rover på mars. Illustrasjon: Husqvarna

ROBOTKLIPPERE FEIRER KOLLEGA PÅ MARS

Husqvarna har programmert 100.000 robotgressklippere til å fremføre bursdagssangen på 10 års-dagen til Mars Curiosity Rover den 5. august.

Publisert

I rekken av mer eller mindre vellykkede PR-stunt som dumper inn i redaksjonens innboks i løpet av året, må pressemeldingen fra Husqvarna datert 21. juli kunne sies å være et hederlig unntak. Gjennom en oppdatering av programvaren på tre Automower-modeller, får 100.000 eiere anledning til å la sin robotgressklipper bli med i en global fremføring av bursdagssangen til det Husqvarna kaller «universets mest ensomme robot».

Bruker alarm-modulen

– Vi er en stor gjeng med teknologinerder og ingeniører som jobber hos Husqvarna, og av og til tester vi ny teknologi bare fordi vi brenner for det. Vi har denne alarm-modulen på Automower robotgressklipperen, og vi begynte å leke litt med denne for å se om vi kunne gjøre noe gøy. Imens hørte vi om den forestående bursdagen til roveren på Mars. Og det var her ideen ble født. For oss er dette en måte å hylle den fantastiske ingeniørkunsten hos NASA, når vi lar våre robotgressklippere feire en robot-kollega. For ingen skulle måtte synge bursdagssangen til seg selv, ikke sant? sier Björn Mannefred i pressemeldingen.

Han har ansvaret for robotprogramvare hos Husqvarna, og anledningen for markeringen er at det den 5. august er 10 år siden NASAs Curiosity Rover landet på Mars.

Oppdateringen gjelder tre Automower-modeller. Foto: Husqvarna

Gjelder tre modeller

Husqvarna har utviklet en oppdatering for tre modeller i Automower-serien, 405X, 415X og 435X AWD, som gjør at de kan fremføre bursdagssangen «Gratulerer med dagen». Oppdateringen er gjennom Husqvarna Automower-appen tilgjengelig for 100.000 robotgressklippere. Hvis eierne ønsker det, fremfører robotgressklipperen bursdagssangen den 5. august, klokken 12.00, 15.00 og 18.00 lokal tid.

– Curiosity er den største og mest avanserte roveren som noensinne er sendt til Mars. For dens aller første bursdag på Mars var den programmert til å synge Happy Birthday – til seg selv. For å spare batteri har resten av bursdagene blitt forbigått i stillhet. Men i år blir ting annerledes, heter det i pressemeldingen fra Husqvarna.

Til familiebursdager

Når Curiosity Rovers bursdag er over, vil Husqvarna gjøre bursdagssangen permanent tilgjengelig for eiere av de tre Automower-modellene, for å gi enda mer glede til familiebursdager, heter det. Selskapet har også opprettet landingsiden husqvarna.com/happybirthday.

I denne videoen kan du se hvordan Husqvarna ser for seg at deres robotgressklippere fremfører bursdagssangen.

Powered by Labrador CMS