Jostein Dverseth fra Berg Elektronikkservice besøkte Whirlpool-standen. Foto: Jan Røsholm

ENDELIG HVITEVAREDAGER IGJEN

Etter et pandemiopphold på to år for Hvitevaredagene, kunne hvitevarebransjen samles igjen, den andre helgen i november.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Stiftelsen Elektronikkbransjens møtepunkt for leverandører, kjeder og verksteder innen hvitevarebransjen. I år var man for første gang på konferansesenteret X Meeting Point, men innholdet var basert på tidligere samlinger.

Det gir forbrukerne en trygghet

En viktig ingrediens på Hvitevaredagene er leverandørenes mini-messer. Åtte leverandører hadde rigget seg til, og viste frem produkter og delte servicetips. Deltakerne kunne dermed gå rundt å besøke de ulike utstillingene til Miele, Whirlpool, Thermex, Electrolux, Grundig, Samsung og BSH, samt Orkla som viste nyheter innen vaskemidler. Miele og Bosch hadde også innlegg fra scenen, det samme gjorde partner Kyrre Kielland i advokatfirmaet Ræder, som er samarbeidspartner til Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Sikkerhetskurs

Bransjens eget initiativ rundt ombruk av hvitevarer, OmBrukt AS, var også representert på Hvitevaredagene.

Pål Haugen fra OmBrukt AS holdt innlegg om ombruk av hvitevarer. Foto: Jan Røsholm

– Vi har utviklet en godkjenningsordning av ombrukspartnere, og en ombyttegaranti på to år etter salgsdato. Det gir forbrukerne en trygghet for å kjøpe brukte produkter, fortalte daglig leder Pål Haugen i OmBrukt AS.

Alle hvitevareteknikere er lovpålagt til å gjennomføre et to-timers sikkerhetskurs, etterfulgt av et to-timers førstehjelpskurs. Direktoratet for Sikkerhet- og Beredskap (DSB) ga dispensasjon for fysiske kurs under pandemien. Stiftelsen Elektronikkbransjen arrangerte derfor digitalt kurs i 2020. Denne dispensasjonen utgår ved årsskiftet, og derfor ble det igjen arrangert fysisk kurs på Hvitevaredagene. Det deltok 94 teknikere.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra Hvitevaredagene senere.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2021, som ble distribuert 23. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS