BANK PÅ HOS MIELE

Hvitevareselskapet kommer med helt nye vaskemaskiner og tørketromler, og smarte løsninger for innbyggingskjøkkenet.

Publisert Sist oppdatert

Produktsjef i Miele Norge, Stian Normann-Arvesen, viser oss rundt på Mieles store stand på årets IFA-messe. ‘

Blant nyhetene er oppvaskmaskiner i 6000-serien, som har fått både nytt design og nye funksjoner.

Åpnes med et bank

Du bare banker på døren så åpner den seg, og kjøkkenbransjen har allerede sagt at de elsker løsningen

– Vi har forbedret innredningen med bedre tallerkenstøtten, det er 3D-bestikkskuff i alle maskinene, og vi har endret på betjeningspanelet for en mer intuitiv betjening. Nesten alle modellene er A+++, og når vaskesyklusen er over, åpnes døren automatisk for å slippe ut den varme og fuktige luften. Det gjør at du ikke trenger å kjøre tørkeprogrammet så lenge, og du sparer dermed strøm, sier Normann-Arvesen.

Han forteller at 6000-serien vil komme i 18-19 ulike modeller, fra under benk, halvintegrert og helintegrert, med ulike prispunkt.

– Innstegsmodellen har bare to knapper, og den har annen pumpe enn de andre modellene, den vil koste fra rundt 10.000 kroner, og modellene går opp til litt over 20.000 kroner, sier han.

En nyvinning fra Miele er løsningen for håndtaksløse kjøkken. Glatte overflater og innbygging er en stor trend, og selskapet kommer nå med løsningen knock2open.

– Nå trenger du ikke noen form for håndtakslist. Du bare banker på døren så åpner den seg, og kjøkkenbransjen har allerede sagt at de elsker løsningen, sier Normann-Arvesen, og legger til at løsningen kommer på oppvaskmaskinene i mellom- og høyendeklassen.

Nye vaskesystemer

Den kanskje største lanseringen Miele har under årets IFA, er selskapets helt nye vaskemaskiner og tørketromler.

– Dette er ryggmargen til Miele, og vi kommer med helt nye W1 og tørketrommelkameraet T1. Dette er en serie vi skal bygge videre på i årene som kommer, sier han.

De to maskinene kommer i to ulike design, hvitt eller krom, og vaskemaskinen med tre ulike modeller.

Med Powerwash tar maskinen vannet som ligger nederst i pumpen, det som er mettet med såpe, opp og skyller over tøyet. Da sparer man både såpe og energi, og vaskesyklusen tar kortere tid, sier produktsjefen.

Den andre modellen kalles TwinDos, og er et tofasesystem hvor vaskemidlene fylles på i to separate reservoar nederst i maskinen.

– Det finnes to ulike typer vaskemidler. Enzym-baserte er det det man vanligvis finner i flytende vaskemidler, brukes på farget tøy. Det andre er det pulveret man bruker til hvitt tøy som inneholder blekemiddel. Både enzymer og blekemiddel fjerner flekker, med de fjerner ikke de samme flekkene like bra. De tåler ikke å blandes før de lagres, derfor finner du ikke vaskemidler på hylla på Rimi som inneholder begge deler. Det vi gjør er at avhengig av hvilket program du velger, henter vi ulike deler vaskemidler med enzymer og blekemidler. Dermed får du en optimal flekkfjerning, forklarer Normann-Arvesen.

Mindre og enklere kaffemaskiner

Miele kommer også med en toppmodell for de som har beslutningsvegring, og vil ha både Powerwash og TwinDos.  

– De nye modellene kommer i butikk fra februar 2014. For øvrig er alle T1-modellene varmepumpepumpebaserte, det viser hvilken retning Miele går i, sier han.

Miele begynte med frittstående kaffemaskiner for to år siden, og kommer nå med CM6100 og CM6300.

– Vi har plukket opp mange designelementer fra innbyggingsserien vi akkurat har lansert. Maskinene har stålkvern og aromatetning, enhåndsfylling av vanntanken og den er betraktelig mindre enn forgjengerne. Vi har også lagt til mer funksjonalitet i det at du kan lage to drikker samtidig, og vi også automatisk skylling av melkesystemet, slik at du kan gå å legge deg uten å måtte rense maskinen, sier produktsjefen.  

På toppmodellen finnes også koppvarmer, mulighet for å legge inn smaksprofiler for hvert familiemedlem, og en timerfunksjon som gjør at maskinen er klar til start når du våkner.

Dere har valgt å gå for kvern, mens det er mange konkurrenter som lanserer kapselmaskiner?

– Kvernen gjør at kunden kan velge bønner helt etter sin egen smak, og er ikke avhengig av å få kapslene i postforsendelser eller spesialbutikker, sier han.

Maskinene kommer i butikk i starten av desember, og vil koste rundt 10.000 og 12.000 kroner.