Liebherr hadde fokus på matsvinn og «New thinking» på årets IFA-messe. Foto: Liebherr

TENKER MER PÅ MATSVINN

I tråd med sitt nye slagord tenker Liebherr mye på å redusere matsvinn, og de lanserer nye løsninger for å få maten til å holde seg lenger.

Publisert

«New thinking» er delt inn i tre undergrupper; «For long lasting food freshness, Customized solutions og Cooling redefined». I tillegg viser Liebherr frem kjøleløsninger i alle former, farger og fasonger. Brukeren kan til og med designe sitt eget kjøleskap med personlige bilder på skapet.

Biofresh Plus med minusgrader

Liebherr har et sterkt fokus på matsvinn, og har i mange år forsket på løsninger for å få maten til å holde seg lengre. Biofresh-systemet er en del av «For lang lasting food freshness».

Biofresh Plus leveres på utvalgte modeller. Foto: Jan Røsholm.

– Vi startet allerede i 1996 med Biofresh-systemet på Liebherr-skapene, og tok patent på løsningen allerede da, sier Anders Rosenkrans Gjedsted i Witt AS til fagbladet Elektronikkbransjen.

Det danske selskapet representerer Liebherr i Norden.

Ulike matvarer krever ulike temperaturer og fuktighet, dermed holder maten lengre, og matsvinnet reduseres

Biofresh er en teknologi som holder null grader i deler av kjøleskapet, ofte en skuff. Fuktigheten kan reguleres ut i fra hvilken type mat man oppbevarer i skuffen, samt at luft sirkuleres slik at det ikke dannes fukt fra matvarene.

– Nå lanserer vi Biofresh Plus. Det betyr at temperaturen i matskuffen kan gå ned til minus to grader, sier Gjedsted

Han forteller at kjøleskuffen kan deles av, slik at man dermed får to ulike temperatursoner. Disse kan kombineres slik at hver sone har enten 0/-2 grader, 0/0 grader eller -2/-2 grader.

– Ulike matvarer krever ulike temperaturer og fuktighet, dermed holder maten lengre, og matsvinnet reduseres, sier han.

Anders Rosenkrans Gjedsted viser frem den integrerte vanntanken i Liebherr kjøleskapet. Foto: Cathrine Pedersen.

Frukt, grønnsaker, kjøtt og pålegg og meierivarer trives best rundt null grader, mens fisk og skalldyr holder seg ifølge Liebherr bedre rundt minus to grader.

Biofresh Plus vil være på utvalgte modeller fra Liebherr. En av de nye modellene med denne teknologien er CBNPes 4878. Dette kjøleskapet er 201 cm høyt og 60 cm bredt. I tillegg til Biofresh Plus har dette kjøleskapet også automatisk isbitmaskin. Prisen er 43.000 kroner. Liebherr har også flere modeller med 70 centimeters bredde.

– Vi ser en økende etterspørsel etter kjøleskap på 70 cm bredde. For de som har plass, blir det vesentlig større volum innvendig, sier Gjedsted.

Denne modellen vil få en pris på rundt 35.000 kroner, og har også integrert automatisk isbitmaskin i fryserdelen. Med egen vanntank slipper man vanntilkobling fra rørlegger.

De som ønsker et personlig preg på kjøleskapet, kan få det dekorert med egne bilder. Foto: Cathrine Pedersen.

Familiebildet på kjøleskapet

Det finnes utallige kjøleskap i Norge med bilder og huskelapper på døren. Felles for de fleste er at bildene er festet med magnet, tape eller annet festemateriell. Nå gir Liebherr deg muligheten til å selv å designe utseende på kjøleskapet.

– På Nikes hjemmesider kan du designe dine egne joggesko. Hos oss kan du gjøre det samme med kjøleskapet. Vil du ha familiebildet over hele kjøleskapet, laster du det opp, og så får du kjøleskapet spesiallaget, sier Gjedsted.

Denne tjenesten er en del av det Liebherr kaller «Customized solutions». Foreløpig er ikke denne tjenesten lansert i Norge.

Stort skap og smart skuff

Det tredje fokusområdet til Liebherr er det de kaller «Cooling redefined».

Kjøleskuffen har en hylle som hever seg når den dras ut. Dette skal gjøre tilgangen lettere. Foto: Jan Røsholm.

En kjøleskuff som passer under benken er et godt alternativ til kjøleskap nummer to.

– Denne kjøleskuffen tar fem kilo i den smarte lift-up-boksen, men det unike er at hyllen automatisk hever seg opp når du åpner døren. Det gir lettere tilgang til innholdet, sier han.

Du skal ha stort kjøkken for å få plass til Monolith-skapet som Anders Rosenkrans Gjedsted viser frem. Foto: Jan Røsholm.
Det nye kjøleskapet Cnef5715 er 201 cm høyt og 70 cm bredt. Foto: Cathrine Pedersen.

Kjøleskuffen finnes i flere farger og har en pris rundt 18.000 kroner.

For dem med god plass og høyt under taket, har Liebherr løsningen. Serien Monolith er en serie kjøleskap inspirert av amerikansk stil. Enkelt forklart er det to store skap satt sammen i ulike kombinasjoner, hvor kjøl og frys kommer i tre forskjellige bredder. Her kan kunden kombinere fryseskap, vinskap og kjøleskap etter eget ønske.

 

Powered by Labrador CMS