Arild Jørgensen i Wilfa (t. v.) og barista Tim Wendelboe viser frem den nye Wilfa Svart Uniform. Foto: Jan Røsholm
Arild Jørgensen i Wilfa (t. v.) og barista Tim Wendelboe viser frem den nye Wilfa Svart Uniform. Foto: Jan Røsholm

SMART KAFFEKVERN FRA WILFA

Wilfa lanserer i samarbeid med Tim Wendelboe en smart kaffekvern med blåtann og egen app. Det skal gi bedre kaffe.

Publisert

Tim Wendelboe er tidligere verdensmester i barista-kunsten, og har sammen med Wilfa utviklet en helt ny kaffekvern. Wilfa Svart Uniform er designet og utviklet i Norge, og har i tillegg til kvernefunksjonen en vekt innlemmet i lokket.

Prisen på kaffekvernen er 3.500 kroner. Foto: Wilfa.
Prisen på kaffekvernen er 3.500 kroner. Foto: Wilfa.

Profesjonell til forbrukere

– Skal man lage en god kaffekvern er det to ting som er viktig. Det ene er gode kniver, det andre er en god motor. Så enkelt er det, sier kaffeekspert Tim Wendelboe.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham og produktsjef i Wilfa, Arild Jørgensen, under lanseringen i Wendelboes kaffebar rett før jul. De har brukt over tre år på å utvikle Wilfa Svart Uniform, som er produktnavnet på den nye kvernen.

– Gode kniver gjør at kaffen males jevnt, mens en god motor bruker tid, så ikke bønnene blir varme. Dette påvirker nemlig smaken, sier Jørgensen.

I appen velger man vannmengde og styrke på kaffen. Skjermdump.
I appen velger man vannmengde og styrke på kaffen. Skjermdump.

Den nye kaffekvernen har flate og brede kniver, som oftest brukes i profesjonelle kverner. Dette kalles for «Flatt Burr»-kverner, og skal gi en helt jevn størrelse på den malte kaffen. Det gir ifølge Wendelboe en søt, smakfull og fyldig kaffe.

– Det er uhyre viktig at kaffen kvernes rett før den skal brygges, slik at du får maks utbytte av smak og aroma, sier han.

Kaffe populært i Norge

I følge en undersøkelse utført av InFact for Wilfa er det svart kaffe som gjelder i Norge. Denne undersøkelsen viser at 56 prosent av det norske folk alltid drikker kaffen svart, mens 12 prosent varierer. I aldersgruppen over 65 år er det hele 75 prosent som sverger til svart kaffe, mens de yngre varierer mer. I alderen 18 til 29 år er det 57 prosent som vil ha svart kaffe.

Det er uhyre viktig at kaffen kvernes rett før den skal brygges, slik at du får maks utbytte av smak og aroma

Vekt i lokket

For å få best mulig resultat på en kopp kaffe, er mengden av kaffen viktig. Ved hjelp av en egenutviklet app, velges vannmengde og kaffestyrke, og vekten vil beregne hvor mye kaffe den skal male.

Wilfa Svart Uniform har innlemmet vekt i lokket. Foto: Wilfa.
Wilfa Svart Uniform har innlemmet vekt i lokket. Foto: Wilfa.

– Når kaffebønnene veies nøyaktig, for så å bli kvernet rett etterpå, er du sikret det beste resultatet, sier Jørgensen.

Vekten har en nøyaktighetsgrad ned til 0,1 gram, og kommuniserer med appen via blåtann. Appen er tilgjengelig for både Android- og iOS-telefoner. Prisen er 3.500 kroner.

Powered by Labrador CMS