Mathias Johanssens, opplærings- og kommunikasjonssjef for hvitevarer i Samsung Electronics Norden, med toppmodellen 8800 i QuickDrive-serien. Pris: 17.000,- Foto: Stian Sønsteng
Mathias Johanssens, opplærings- og kommunikasjonssjef for hvitevarer i Samsung Electronics Norden, med toppmodellen 8800 i QuickDrive-serien. Pris: 17.000,- Foto: Stian Sønsteng

QUICKDRIVE TIL NORGE I VÅR

– Vår satsing på smarte premiumprodukter har fungert svært godt for oss, sier Samsungs hvitevaresjef i Europa. Nå kommer QuickDrive til Norden.

Publisert

Samsung lanserte sine QuickDrive-maskiner i fjor, men det er først årets produkter, som altså er andre generasjon, som kommer for salg i Norden. QuickDrive kort fortalt: bakveggen i vasketrommelen er fristilt og kan kjøres i andre hastigheter, og motsatt vei, av resten av trommelen.

QuickDrive og de andre hvitevare-nyhetene ble presentert for europeiske journalister på Samsung Forum i Roma den 5. februar. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Samsung.

– Vi er fortsatt en klar markedsleder på kjøleskap, en klar nummer to på vask, og har vokst fem ganger mer enn totalmarkedet for hvitevarer, sier Dan Harvie under pressemøtet.

Dan Harvie er Samsungs sjef for hvitevarer i Europa. Her med Family Hub 3.0. Foto: Stian Sønsteng
 Dan Harvie er Samsungs sjef for hvitevarer i Europa. Her med Family Hub 3.0. Foto: Stian Sønsteng

Faktisk er det slik at de blir glade i vaskemaskinen sin!

Han er visepresident for hvitevarer i Samsung Europa, og som vi fikk høre fra Samsung på CES-messen i Las Vegas, legger Harvie stor vekt på at Samsung nå samler alle sine apper, i alle kategorier, i én app; SmartThings.

– Vi er svært stolte av våre ingeniører som utvikler industriledende produkter. QuickDrive er et fantastisk eksempel på dette. Dette er snakk om mer enn bare en ny linje vaskemaskiner; det er en revolusjon som reduserer vasketiden med 50 prosent og energiforbruket med 20 prosent, sier Harvie.

Han sier disse tallene er verifisert av frittstående testorganisasjoner.

72 prosent mindre tøyskade

– Den separate bakplaten i QuickDrive gjør at trommelen roterer på en måte som er mer skånsom for tøyet. Dette fører til 72 prosent mindre skade på tøyet enn med en konvensjonell maskin, sier Harvie.

Han sier QuickDrive-maskinene er en del av Samsungs satsing på kunstig intelligens (AI). En undersøkelse Samsung har fått gjennomført viser at de som har kjøpt en QuickDrive-maskin, og har muligheten til å styre den fra en app, endrer synet på klesvask.

– Faktisk er det slik at de blir glade i vaskemaskinen sin! sier Harvie.

Han understreker at Samsungs tørketromler er tilsvarende smarte, og trekker frem det korte tidsforbruket med Super Speed Dry-programmet.

– Med dette tar en klestørk 81 minutter, og med en hurtigvask på 39 minutter med våre QuickDrive-maskiner vil det si at hele klesvasken er tatt på to timer.

Mathias Johanssens, opplærings- og kommunikasjonssjef for hvitevarer i Samsung Electronics Norden, med toppmodellen 8800 i QuickDrive-serien. Pris: 17.000,- Foto: Stian Sønsteng.
Mathias Johanssens, opplærings- og kommunikasjonssjef for hvitevarer i Samsung Electronics Norden, med toppmodellen 8800 i QuickDrive-serien. Pris: 17.000,- Foto: Stian Sønsteng.
Skuffen for vaskepulver har egne luker for påfylling av vaskemiddel og tøymykner som brukes i de ulike programmene med autodosering. Foto: Stian Sønsteng.
Skuffen for vaskepulver har egne luker for påfylling av vaskemiddel og tøymykner som brukes i de ulike programmene med autodosering. Foto: Stian Sønsteng.

Mathias Johansson, som er ansvarlig for produktopplæring og kommunikasjon for hvitevarer i Samsung Electronics Norden, gleder seg til QuickDrive-maskinene kommer til salgs i Norden. Inntil nå har QuickDrive-maskinene i Europa kun vært tilgjengelig for salg i Tyskland og Storbritannia.

– Dette blir en viktig lansering for oss, og vår store satsing i 2018. Slik det ser ut nå, kommer maskinene i butikkene i andre kvartal, og vi har store forventninger til dette, sier Johansson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Blant nyhetene i årets QuickDrive-modeller, er automatisk dosering av vaskemiddel, med påfylling i den vanlige skuffen for vaskemidler. Det er også lagt til to program for dampvask.

Tre QuickDrive-serier

– Hvor mange QuickDrive-modeller kommer dere med?

– Vi kommer med tre serier, som hver består av flere modeller med ulike konfigurasjoner – alt etter hva vår kunder velger å ha i sortimentet. Vi kommer også med kombimaskiner med vask og tørk, og rene tørketromler, sier Johansson.

De tre seriene skiller seg fra hverandre både når det gjelder design og spesifikasjoner.

En hovedfunksjon, ved siden av alle nye teknologier, er selvsagt at skapene holder en stabil og riktig temperatur

– 8800 er toppmodellen, med et rustfritt betjeningspanel og en kapasitet på 10 kilo, sier Johansson.

Som de langt fleste av Samsungs øvrige vaskemaskiner, har QuickDrive-modellene også EcoBubble-teknologien, der luft tilsettes vasken.

– Dette er en god historie når man skal selge en Samsung-vaskemaskin. Funksjon er alltid er der, og gir et virkelig godt vaskeresultat, sier Johansson.

– Dere har også kombimodeller med QuickDrive. Hvor gode er disse sammenlignet med dedikerte vaskemaskiner og tørketromler?

– De er perfekte for dem som har lite plass, og er et fullverdig alternativ. Men, det er klart, har man plass til to maskiner anbefaler vi dette, sier Johansson.

QuickDrive har altså en frilagt bakplate som roterer separat fra resten av trommelen.– Med dette oppnår vi at den mekaniske kraften i maskinen øker. Det blir en annen, og mer dynamisk, rotasjon på vasken. Det sitter en pulsator på baksiden, som roterer bakplaten i samme retning som resten av trommelen, men ikke nødvendigvis i samme hastighet, eller i motsatt retning. I enkelte program, for eksempel for ull, er det kun bakplaten som roterer, mens resten av trommelen kun går rundt enkelte ganger i løpet av vasken. Dette gjør vaskeprosessen langt mer skånsom for tøyet, sier Johansson.

To remmer

En naturlig konsekvens av QuickDrive, er at maskinen ikke er direktedrevet, noe som er et viktig salgsargument for mange leverandører med slike vaskemaskiner i sortimentet.

– Vi kjører med to remmer, og har en så god og slitesterk motor at vi gir ti års garanti på denne, sier Johansson.

QuickDrive-maskinene plasserer seg på toppen i Samsungs vaskemaskin-portefølje. Toppmodellen 8800 koster 17.000 kroner.

Samsung vil som nevnt samle alle sine apper i den nye SmartThings-appen, som trolig kommer før sommeren. I påvente av denne, understreker Johansson at kundene har fulle smartfunksjoner med dagens app, Samsung Connect.

– Q-rator er en av funksjonene i appen. Det er mulig å velge hvilke plagg man skal vaske, så forteller appen deg hvilke andre plagg som kan kjøres i samme vask, og den anbefaler det beste programmet for disse. Du kan også stille inn hvor skittent tøyet er, og om vasken er hvit, farget eller sort, sier Johansson.

Family Hub 3.0. Foto: Stian Sønsteng.
Family Hub 3.0. Foto: Stian Sønsteng.

Appen gir også brukeren rapport over klesvasken den siste tiden.

– Denne gir deg en oversikt over hvilke program du kjører, og kanskje kan dette gjøre at du lettere ser at vaskemønsteret ditt bør endres. Du får også beskjed hvis det er på tide å rengjøre trommelen med det dedikerte programmet for dette, sier Johansson.

Family Hub 3.0

Fra vask til kjøl. Hvitevaresjef Harvie sier 2018 blir året da selskapet tar brukeropplevelsen til et nytt nivå, også når det gjelder Family Hub-skapene.

RS8000 er Samsungs nye serie kjøleskap, med to, tre og fire dører, og er i praksis er de samme skapene som Family Hub, uten smartfunksjonene. Skapene på bildet er på 604 og 619 liter. Foto: Stian Sønsteng.
RS8000 er Samsungs nye serie kjøleskap, med to, tre og fire dører, og er i praksis er de samme skapene som Family Hub, uten smartfunksjonene. Skapene på bildet er på 604 og 619 liter. Foto: Stian Sønsteng.

– Når det gjelder matstyring, er programmet for planleggingen av måltider blitt mer personlig, basert på hvilke matvarer du har liggende. Det er også mulig å få oppskrifter basert på hvilke matvarer som først går ut på dato, slik at man unngår å kaste mat. Som tidligere kan skjermen på Family Hub fortsatt brukes til å sende og skrive beskjeder til resten av familien. I tillegg får du tilpasset innhold, og vi har laget en morgenbrief som gir toppnyheter, lokale trafikkmeldinger og værvarselet for der du bor. Lyden i høyttalerne er blitt bedre, og det er mulig å lytte til Spotify og nettradio. Vi har nå integrert Bixby i Family Hub, som med kunstig intelligens (AI) kjenner igjen stemmene til de ulike familiemedlemmene, og tilpasser innholdet til hvem som snakker, sier Harvie.

Han sier Samsung implementerer denne teknologien i flere ulike skap, med ulike konfigurasjoner. Blant disse er kombiskap, og modeller med opp til fire dører, med en egen FlexZone. Det vil også være mulig å kjøpe Family Hub med AKG-høyttalere, etter at Samsung i fjor kjøpte Harman-gruppen som har dette varemerket.

RS8000

– Smarthjem er ikke noe som kommer i fremtiden, det er allerede her. Med vår app kan du styre vaskemaskinen, tørketrommelen, robotstøvsuger og smart-TVen, sier Harvie.

RS8000 er en ny serie kjøle- og fryseskap. De kommer i ulike konfigurasjoner, med ulikt antall dører, og er de samme skapene som Family Hub, men uten skjermen i døren, kameraene inne i skapet, høyttalere og smartfunksjoner.

– Derimot er de klare for vår smart-dongel, som for eksempel gir beskjed til SmartThings-appen hvis noen har glemt å lukke døren. Man kan også aktivere PowerCool- og PowerFreeze-funksjonene, samt se temperaturen i skapet, sier Johansson.

Alle de nye skapene har Samsungs vakuum-vegger, som skal gi smale vegger og tilsvarende større innvendig volum.

– En hovedfunksjon, ved siden av alle nye teknologier, er selvsagt at skapene holder en stabil og riktig temperatur, sier Johansson.

– Det gamle spørsmålet for smarte kjøleskap er hvordan det registreres hvilke produkter som er i skapet, og holdbarheten på disse?

– Man kan selvsagt manuelt registrere alle matvarene man setter inn og tar ut. Personlig ville jeg lagt inn de produktene man kjenner holdbarheten på, for eksempel når et glass med taco-saus er åpnet. Da vil man kunne få beskjed når det er på tide å bruke resten av dette. Mange vil selvsagr sette pris på muligheten de har til å se et bilde direkte fra kjøleskapet når de står i butikken og skal handle.

Powered by Labrador CMS