MIELES FØRSTE ROBOTSTØVSUGER

Miele lanserer sin første robotstøvsuger, Scout RX1, utviklet i samarbeid med og produsert hos et lite koreansk selskap.

Publisert Sist oppdatert

Scout RX1 ble for første gang vist på IFAs globale pressemøte i Tyrkia. PR-sjef Reinhild Portmann forteller til fagbladet Elektronikkbransjen at den produseres hos et selskap i Korea, ikke Samsung eller LG som også har robotstøvsugere.

– Hvordan passer dette inn i Mieles profil?

– Vi samarbeider med andre også på andre områder, som frysere og kjøleskap. Når det gjelder robotstøvsugere hadde vi ikke så mye kunnskap, og bestemte oss derfor for å samarbeide med et selskap som er spesialister på området, sier Portmann.

Når det gjelder robotstøvsugere hadde vi ikke så mye kunnskap, og bestemte oss derfor for å samarbeide med et selskap som er spesialister på området

– Hvor mye Miele er det i robotstøvsugeren?

– En stor del av produktutviklingen er gjort av oss, og den har den samme gode kvaliteten som alle produktene våre har.

I en pressemelding fra Miele, presenteres Scout RX1 som en skikkelig speider og navigasjonsmester.

– Scout RX1 dekker rommet mer systematisk og får jobben gjort raskere. Mens de fleste robotstøvsugere vilkårlig dekker rommet på kryss og tvers, støvsuger Scout RX1 rommet mer systematisk. Det sparer tid og strøm, heter det.

Gyrosensor og tak-kamera

En avansert gyrosensor skal måler rotasjon og retningsforandringer, en teknologi som alene skal gi systematisk støvsuging. Et integrert digitalkamera skanner taket i rommet flere ganger i minuttet, og sammen med gyrosensoren skal de sikre svært høy presisjon og effektivitet.

Syv infrarøde sensorer skanner rommet 180 grader og skal forhindre kollisjoner med møbler og andre gjenstander. Ytterligere tre sensorer skal sørger for at støvsugeren ikke faller ned trapper.

Scout RX1 har et trippelt rengjøringssystem.

– På vanskelige områder som inntil vegger og møbler sørger to roterende koster for at skitten kostes til innsuget. En avtakbar opptaksbørste tar hånd om større partikler, mens en vifte transporterer finere støv til støvbeholderen. Sistnevnte har en kapasitet på 0,6 liter og fjernes med et enkelt trykk. AirClean-filteret sikrer ren luft i rommet, heter det i pressemeldingen.

Fire modus

I Auto-modus støvsuges hele rommet. I Spot-modus dekkes et definert område på maks 1,8 kvadratmeter, som brødsmuler under kjøkkenbordet. I Corner-modus blir alle rom først støvsugd i Auto-modus og deretter hjørnene en ekstra gang. I Turbo-modus støvsuges hele rommet, men i rette linjer. Det skal halvere tiden sammenlignet med Auto-modus.

– Med fulladet batteri dekker Scout RX1 et areal på opptil 150 kvadratmeter, tilsvarende cirka 120 minutters støvsuging. Ved støvsuging av større arealer returnerer den automatisk til basen for oppladning og gjenopptar støvsugingen etter cirka to timer på nøyaktig samme sted som den ble avsluttet. Selv etter 300 oppladninger har batteriet samme kapasitet som da det var nytt, heter det i pressemeldingen fra Miele.

Powered by Labrador CMS