Witt MySousVide

Pressemelding fra Witt 24. november 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Hemmeligheten bak en perfekt tilberedt biff

Når de profesjonelle kokkene serverer et perfekt tilberedt stykke fisk eller kjøtt er det ikke bare ekspertisen deres som spiller inn – heller en spesiell teknikk. Sous Vide heter tilberedningsmetoden som kan gjøre alle amatører til mesterkokker.

Sous Vide er fransk og betyr ”under trykk”. Metoden innebærer at rå ingredienser vakuumforsegles og langtidsposjeres ved en lavere temperatur enn tradisjonell matlaging – typisk mellom 45 og 85°C – i f.eks. 5-6 timer. Kjøttstykker som kan oppleves seige kan bli møre som smør etter 6 timer ved 55°C. Restauranter har benyttet seg av metoden i mange år, men nå er Sous Vide kommet til forbrukerne.

Witt MySousVide klarer arbeidet for deg

Sous Vide er en meget enkel og sikker metode for å få perfekt tilberedte steker eller biffer. Kjøttet vakuumforsegles i en vakuumpose sammen med ønskede krydder og urter og legges i vann i en gryte eller et kar. Witt MySousVide-stick’en klarer resten. Den sørger for at vannet har konstant temperatur gjennom hele tilberedningen slik at kjøttet tilberedes jevnt og bevarer all saft og kraft. Når kjøttet er ferdig tas det ut av posen og brunes lett i pannen så det får en sprø skorpe. Velbekomme!

Witt MySousVide fungerer som en slags avansert dypkoker som sirkulerer vannet og holder konstant temperatur. Stick’en passer til alle gryter og kar (opp til 25 liter). Den er ekstremt brukervennlig med et stort LCD display, 360 grader sirkulasjon og timerfunksjon. Presisjonen er utrolig høy ( /- 0,1°). Du kan laste ned en gratis app som kan gi deg hjelp til temperaturvalg, koketid og dele dine egne erfaringer.

Næringsstoffene blir i maten

Sous Vide er ikke bare forbeholdt kjøtt, fisk og kylling, men også grønnsaker kan ha fordel av teknikken. I tillegg til at resultatet blir mørt og saftig er en av de store fordelene ved Sous Vide at smak og næringsstoffer ikke tynnes ut i vannet. Det blir i kjøttet og grønnsakene. I tillegg sørger den lave temperaturen for at grønnsakene blir tilberedt uten å bli kokt for mye.

Sous Vide gir forutsigbarhet. Fordi du styrer temperaturen nøyaktig og bare tilbereder ved temperaturen du ønsker at maten skal ha, betyr tykkelsen ikke så mye. Tiden er heller ikke en avgjørende faktor. Etter 1-2 timer er alle biffer røde og perfekt møre - hele veien gjennom – både tynne og tykke. Så uansett hva du tilbereder oppnår du en forutsigbarhet som du ikke oppnår med andre tilberedningsmetoder. Du er sikret et perfekt og nøyaktig resultat hver eneste gang.

Witt MySousVide veiledende pris: 2.999,00 NOK

Powered by Labrador CMS