VASKEMASKIN MED WIFI I BUTIKKENE

– Med Samsung WW9000 kan man endelig styre vaskemaskinen med smarttelefonen eller nettbrettet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier norsk salgssjef for hvitevarer i Samsung, Trond Gulbrandsen, når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på Experts hvitevaresamling.

– Samsung WW9000 har en spesiell design som skiller seg ut. Det første man legger merke til er at man har to knapper på hele maskinen, ingen skuff til såpe og skyllemiddel, og en femtommers berøringsskjerm som brukes til å styre maskinen, sier Gulbrandsen.

Med den innebygde wifi-løsningen kan man sitte i sofaen og se hvor langt man er kommet i vaskesyklusen, eller starte maskinen før man drar fra arbeid slik at vasken er klar når man kommer hjem.

Vi tilbyr alt fra et rimelig segment ned til rundt 4.500 kroner og opp til WW9000 som koster 17.000 kroner, og har et komplett spekter vaskeprodukter til hele markedet

– Man kan også bli varslet på telefonen når vasken er ferdig. Du kan velge program og starte maskinen, sier Gulbrandsen.

WW9000 har autodosering, og salgssjefen sier maskinen tilfører så mye vaskemiddel det er behov for.

Uten såpeskuff

– Maskinen merker hvor skittent tøyet er, og tilpasser mengden såpe etter det. Den veier hvor mye tøy det er i maskinen, tilpasser vaskesyklus og vannmengde etter dette. Den registrer også hvor skittent tøyet er underveis, og tilfører mer vaskemiddel hvis det trengs, sier Gulbrandsen.

– Vil ikke forbrukeren savne såpeskuffen?

– Jeg tror ikke det. Det er to beholdere i maskinen, en for vaskemiddel og en for skyllemiddel, og når disse først er fylt opp holder det for en måneds bruk. Dette gjør det mer behagelig for forbrukeren, sier Gulbrandsen.

Han forteller at alle Samsungs maskiner i dag har et hurtigvaskprogram som går ned til 15 minutter.

Som de andre vaskemaskinene fra Samsung, har WW9000 EcoBubble-teknologien, som utvikler skum i maskinen.

– Skummet trekker mer effektivt inn i tøyet, og gjør det mulig å vaske ved lavere temperatur med samme resultat, sier Gulbrandsen.

Han mener Samsung i dag har en bred produktlinje innen vask.

Franske dører

– Vi tilbyr alt fra et rimelig segment ned til rundt 4.500 kroner og opp til WW9000 som koster 17.000 kroner, og har et komplett spekter vaskeprodukter til hele markedet.

– Vask var et sort hull hos Samsung for noen år siden?

– Vi har vært på vaskemarkedet i noen år, men de senere året har fokuset på denne kategorien og hvitevarer generelt vært stort fra hovedkontoret vårt i Korea, sier Gulbrandsen.

WW9000 kommer i butikkene i slutten av mai.

På Experts hvitevaresamling viser Samsung også et kjøl- og fryseskap med franske dører, RF24, til en pris på i overkant av 30.000 kroner.

– Dette er et tilskudd til segmentet amerikanske skap, med større kjølekapasitet og en fryseskuff nederst. På modellen vi lanserer i vår er det en skuff i midten, som man kan styre separat fra resten av kjøleskapet, med temperaturer fra én kuldegrad til fem grader. Denne er godt egnet til alt fra kjøtt og fisk til kjøling av vin, sier Gulbrandsen.

Kullsyre i døra

Samsung har inngått et to års eksklusivt samarbeid med brusmaskin-produsenten Sodastream, der man kan plassere deres gassbeholder i dette skapet.

– Det gjør det mulig å få kullsyreholdig vann i døra på kjøleskapet, og det er mulig å velge tre nivåer for hvor mye kullsyre som skal tilføres vannet, sier Gulbrandsen.

En annen nyhet fra Samsung er et amerikanerskap, med to dører plassert utenpå hverandre på kjølesiden.

– Vi kaller det Show Case. Her får man lett tilgang til det som står ytterst i skapet ved å åpne døren i front, eller man kan åpne den innerste døren for å komme helt inn i skapet. Den ytterste døren er i metall, og fungerer som et slags kjøleelement, sier Gulbrandsen.

– Denne løsningen gjør det enklere og få tilgang til det som er inne i skapet, ikke minst takket være de dypere hyllene i døra, sier Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS