Ulrika Theander er ny administrerende direktør for Smeg Nordic AB. Foto: Smeg
Ulrika Theander er ny administrerende direktør for Smeg Nordic AB. Foto: Smeg

THEANDER NY SJEF FOR SMEG NORDIC

Ulrika Theander har tatt over som administrerende direktør i Smeg Nordic AB, etter Stefan Lebrot. I fjor la selskapet om distribusjonsstrategien.

Publisert

– I 2017 startet Smeg en utrolig spennende reise med en ny organisasjon og en ny distribusjonsstrategi. Det skal bli veldig spennende å videreføre arbeidet med å styrke Smegs posisjon på markedet ytterligere, og jeg ser frem til å gjøre dette med et utrolig fokusert og dyktig team, sier Ulrika Theander i en pressemelding.

Den 1. mars tok hun over som administrerende direktør for Smeg Nordic, som i september i fjor endret navn fra Smeg Sverige. Dette var i tråd med satsningen på det nordiske markedet.

– Med ny ledergruppe og styrket organisasjon skal Smeg bli det selvfølgelige valget av premiumvaremerket for kunder i Norden som vil ha det beste innen funksjon og design, het det i en pressemelding i forbindelse med navneskiftet.

I 2017 startet Smeg en utrolig spennende reise med en ny organisasjon og en ny distribusjonsstrategi

– Smeg har gjort store endringer siden januar 2017, og ansatt flere talenter fra velkjente aktører som Electrolux, BSH, Kvik, Ballingsløv, Elektroskandia, Veolia, EEL og Tretti.se, og skapt et engasjert og fokusert Nordisk team, uttalte Stefan Lebrot den gang.

Fra Electrolux

Han har nå altså sluttet som toppsjef i Smeg Nordic, og hans etterfølger Ulrika Theander har det seneste året vært nordisk salgssjef for Kitchen Specialists.

Ifølge pressemeldingen begynte hun å selge hvitevarer i familiebedriften i 1995, og hun har deretter arbeidet med innkjøp for Hemmabutikerna. Senest kom Theander fra Electrolux, hvor hun arbeidet i 8 år, blant annet i rollen som nøkkelkundesjef for kjøkkenbutikkene, før hun de siste året altså har vært i Kitchen Specialists.

SMEG ble grunnlagt av Vittorio Bertazzoni fra Guastalla, et tettsted ved Reggio Emilia nord i Italia, og er ifølge pressemeldingen i dag en av landets ledende produsenter av husholdningsapparater.

– Smegs produkter har i mer enn 60 år blitt betraktet som smakfulle og elegante løsninger i moderne husholdninger takket være selskapets samarbeid med verdenskjente arkitekter, heter det.

Smeg har i tillegg til husholdningsapparater også storkjøkken- og cateringprodukter, samt elektromedisinske instrumenter.

Powered by Labrador CMS