MULTIMASKIN MED WIFI OG INDUKSJON

Witt A/S ønsker å styrke sitt eget varemerke, og har store forventninger til kjøkkenmaskinen Witt Mycook Touch med wifi og induksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er i prinsippet 15 kjøkkenmaskiner i ett. Witt Mycook Touch har i tillegg til wifi og induksjon en lang rekke egenskaper. Den kan brukes som blender, den har dampfunksjon, du kan elte deig, blande og røre, koke sauser og steke kjøtt i den. Ved lansering kommer det til å ligge inne 150 oppskrifter på norsk; disse kan velges og følges på en stor skjerm på maskinen eller i appen på mobilen eller nettbrettet, sier Louise Ballegaard til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter henne på IFA-messen i Berlin.

Hun er salgs- og kategorisjef for småelektriske produkter i det danske selskapet, og forteller at de ønsker å styrke sitt eget varemerke i alle kategorier.

Witt Mycook Touch er produsert av spanske Taurus, og vises på IFA under produsentens eget varemerke. Når den kommer i handelen i Norge i oktober, til 11.500 kroner, vil den derimot være merket Witt.

Dette er ikke bare et produkt, men noe vi tror forbrukerne vil synes det er spennende å være en del av

Sosialt nettverk

– Hvilke forventninger har dere til salget?

– De er store. Hele idéen er at dette blir et samlingssted hjemme, og at man kan bli en del av et sosialt nettverk på nettet. Man kan dele oppskriftene sine med alle andre som har en Witt Mycook Touch, gi kommentarer og poeng til andre, og kanskje foreslå endringer i oppskriftene. Vi i Witt vil dele oppskrifter med brukerne, og kommer til å knytte oss opp til kjente norske kokker som utvikler sine oppskrifter for maskinen; det være seg middagsretter, desserter eller en smoothie, sier Ballegaard.

Hvis man velger en oppskrift i appen, kan denne brukes til handleliste når man er i butikken.

– Når man går i gang med tilberedningen har maskinen en integrert vekt som forteller hvor mye som skal tilsettes av hver enkelt ingrediens, sier Ballegaard.

Mer enn en maskin

– Er maskinen sterk nok til å elte deigen til et brød?

– Absolutt, eller en pizzadeig eller lignende. Ved at man bruker induksjon sikrer man dessuten riktig temperatur i hevingen, sier Ballegaard.

Hun sier dette er en stor satsing fra Witts side.

– Dette er ikke bare et produkt, men noe vi tror forbrukerne vil synes det er spennende å være en del av.

– Du sier Witt Mycook Touch er 15 maskiner i én. Hvilke produkter kan man fjerne fra kjøkkenet hvis man kjøper en slik?

– Blender, vekt, dampkoker og kjøkkenmaskin, for å nevne noen. Det er et utall produkter denne kan erstatte.

– Den største konkurrenten til småelektriske produkter er kjøkkenbenken, på grunn av plassen?

– Det er jeg enig i; her har vi alt i ett, sier Ballegaard.

Juicemaskin fra Sør-Korea

Witt by Kuvings er et annet eksempel på at selskapet satser på sitt eget varemerke.

– Kuvings er et sør-koreansk selskap, og alle kvalitetsprodukter i denne kategorien kommer fra Sør-Korea, som er hjemlandet for slowjuicing. Vår nye modell, C9600, koster 5.600 kroner. Den ble best i test i programmet TV 2 hjelper deg i april, og er meget stillegående. Måten den produserer juicen på er vesentlig forbedret, og juicen er blitt 30 prosent finere. Med en slowjuicer kvernes frukten, slik at den utsettes for mindre luft og dermed oksiderer mindre, samtidig som næringsstoffene og enzymene beholdes, sier Ballegaard og legger til at Witt allerede har stor suksess med Kuvings-produktene.

Ny mopperobot

Fra amerikanske iRobot viser hun mopperoboten Braava Jet. Denne erstatter Scooba, som er gått ut av sortimentet.

– Scooba solgte riktig godt i Skandinavia, men ikke nok i iRobots hjemland USA, så nå fokuserer de i stedet på gulvrengjøringsroboten Braava. Den bruker engangskluter eller vaskbare mikrofiberkluter, kan utføre den daglige rengjøringen av harde gulv, og registrerer hvor den har vasket og ikke, sier Ballegaard.

Mens Scooba hadde samme størrelse som robotstøvsugeren Roomba, er Brava Jet vesentlig mindre. Den kommer i handelen i Norge i oktober, til 2.500 kroner, altså til halve prisen av Scooba.

– Har dere større forventninger til Braava Jet enn Scooba?

– Jeg tror den vil selge bedre. Den koster det halve, er liten, effektiv og enkel i bruk.

– Er vaskeresultatet det samme som med Scooba?

– Braava Jet mopper gulvet, der Scooba skrubbet det. Til små værelser som badet og kjøkkenet vasker den riktig godt, sier Ballegaard.

Powered by Labrador CMS