NY MOBIL FRA ZTE

ZTE Axon 7 Mini ble lansert under årets IFA-messe, og er i motsetning til storebroren også tilgjengelig på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år lanserte ZTE sin nye toppmodell, Axon 7, men det godt spekkede modellen er så langt ikke tilgjengelig på det norske markedet. Under årets IFA i Berlin viste selskapet frem en mindre utgave av flaggskipet, Axon Mini, som kommer i salg her på berget.

– Både Axon 7 og Axon 7 Mini lanseres hos Komplett og Euronics i midten av desember, når første leveranse kommer til Norge. Vi venter at flere kjeder kommer etter i første kvartal, sier Nicklas Sivander, nordisk salgssjef i ZTE, til fagbladet Elektronikkbransjen.  

Navnet til tross, dette er ingen liten mobil selv om den er noe mindre enn storebror. Telefonen har fått en 5,2 tommer stor skjerm, men har en noe svakere prosessor enn Axon 7. Mens sistnevnte har en Snapdragon 820-prosessor, kommer Axon 7 mini med en svakere Snapdragon 617. Mengden arbeidsminne er også senket fra fire til tre gigabyte.

Vi tror at Axon 7-serien er en spennende og meget kapabel konkurrent

Skjermoppløsningen er på 1080 x 1920 punkter og avrundet i ytterkantene. ZTE sier også at Axon 7 mini skal ha spesielt god lyd, med doble høyttalere i fronten for stereolyd. På baksiden av telefonen er det en fingeravtrykksleser, og Axon 7 mini har et 16 megapiksel kamera med en blenderåpning på f/1.9. Kameraet kan filme i opptil 1080p. Frontkameraet er på 8 megapiksler, det samme som i Axon 7.

Telefonen har 32 GB lagringsplass, og om det skulle være for lite så er det mulig å sette inn et MicroSD-kort. Velger du å ikke bruke minnekort kan du i stedet sette inn et SIM-kort nummer to.

Batteriet er på 2705 mAh, og det er støtte for hurtiglading via en USB Type-C-kontakt. Operativsystemet er Android 6.0, med ZTEs egne tilpasninger på toppen.

Telefonen fås i gull eller sølvgrå farge, og prisen ligger i skrivende stund rundt 2.300 kroner.

– Vi tror at Axon 7-serien er en spennende og meget kapabel konkurrent, og samme med vår Axon Care, med tre års garanti og ett gratis skjermbytte innen seks måneder, kan våre nye kunder kjenne seg trygge, sier Sivander.  

Powered by Labrador CMS