Henrik Buur i Witt viser frem den nye Sage Bambino Plus. Foto: Jan Røsholm

EN ESPRESSO OG EN ITALIENSK PIZZA

Kanskje er ikke espresso det vi drikker mest sammen med pizza, men australske Sage lanserer pizzaovn og flere helautomatiske kaffemaskiner.

Publisert

Sage-produktene er utviklet sammen med den britiske kokken Heston Blumenthal, og distribueres i Norden av det danske selskapet Witt AS. Selskapet har et bredt varesortiment innen segmentet småelektrisk, men fokus på IFA var kaffe og pizza.

Pizza på to minutter

Den nye pizzaovnen til Sage har en operasjonstemperatur på 400 grader. En steinplate varmes opp, men samtidig er det toppvarme. Modellen har fått navnet Pizzaiolo.

– Dette gjør at du steker en italiensk pizza på to minutter, og det tar bare ti minutter å varme ovnen opp til 400 grader, sier Henrik Buur i Witt AS.

Den nye pizzaovnen fra Sage steker italiensk pizza på to minutter. Foto: Cathrine Pedersen.

Med både toppvarme og steinplaten, blir dette ifølge Sage sammenlignbart med en vedfyrt pizzaovn. Ovnen er bygd slik at det i midten er litt kaldere enn i kantene.

– Hensikten er at da blir skorpen litt sprøere, og du kan legge på eksempelvis basilikum på pizzaen før du steker uten at den blir svidd, sier Buur til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ovnen kommer i norske butikker første halvår 2019, og vil ha en pris rundt 7500 kroner. Det vil være mulig å kjøpe en panne til, slik at man kan steke pai eller pannepizza.

Nytt varmeelement

Bambino Plus er den nyeste espressomaskinen fra Sage. Det unike med denne i følge Buur er at den er utstyrt med et nytt varmeelement, som skal være raskt.

Sage Bambino Plus i to forskjellige utgaver. Foto: Cathrine Pedersen.

– Vi kaller varmeelementet «ferroheater» og det bruker maksimalt to sekunder på oppvarmingen, sier han.

Bambino Plus er i tillegg utstyrt med en temperturføler som måler melketemperaturen, og et selvrensende melkerør.

Vi kaller varmeelementet «ferroheater» og det bruker maksimalt to sekunder på oppvarmingen

– Dette er den første espressomaskinen i sin klasse med helautomatisk melkeskummer, hvor du kan stille inn både temperatur og tekstur. Det er ingen oppvarmingstid, den er klar når du er klar, sier Buur.

Ifølge Witt så økes vanntrykket gradvis i begynnelsen av bryggingen for forsiktig å utvide kaffebønnene og gi en bedre smaksopplevelse.

Maskinen lanseres i oktober og prisen vil være 5.000 kroner.

Barista Touch har mange programmer, her demonstrerer Henrik Buur et av dem. Foto: Jan Røsholm.

Sage Barisita Touch ble lansert 1. juli, og er en mer avansert maskin. Her kan kunden legge inn sin egen profil, slik at kaffen blir lik hver gang.

– Barista Touch har innebygget kvern, og man kan velge om melkeskummet skal være tykt eller tynt, sier Buur.

Maskinen er beregnet for privatmarkedet, og vil ha en pris på 13.000 kroner. Barista Touch selges hos Elkjøp og hos utvalgte kaffespesialister, og har som navnet sier et touchpanel i farger.

– Det blir spennende med de nye modellene, men vi må ikke glemme Sage Barista Express. Den kom for tre år siden, og er fortsatt vår mest solgte modell, sier Buur.

Etter tre år på markedet er Barista Express fortsatt bestselgeren. Foto: Jan Røsholm.

Den har en veilledene pris på 8.000 kroner.

 

Powered by Labrador CMS