
GØY RUNDT BORDET MED SOLIS
Å lage mat rundt bordet gir en god stemning. Det sveitsiske selskapet Solis har flere løsninger til akkurat dette, og eksportsjefen deres er norsk.
Solis omtaler dette som «fun cooking, social dining», og de tilbyr både fondue-, raclette- , grill- og teppanyaki-løsninger. Flere apparater kan kobles sammen om man har langbord med flere gjester.
Enkelt, godt og sosialt

– Vi ser at mange blir mer opptatt av å lage mat sammen. Istedenfor å samles på kjøkkenet, hva er vel bedre enn å lage maten underveis i måltidet, spør Arne Finsnes.
Han har siden mars vært ansvarlig for eksport og markedsføring i Solis of Switzerland med hovedkontor i Zurich. I Norge distribueres produktene av Bastian AS, som selger til elektrobutikker og spesialbutikker for kjøkkenutstyr.
Istedenfor å samles på kjøkkenet, hva er vel bedre enn å lage maten underveis i måltidet
– Min jobb er å lage distributørnett i de nærmeste markedene, sier Finsnes.
Han har i tillegg endret hele emballasje konseptet. Tidligere var det produktesker med et lite bilde og mye tekst. Nå er det motsatt, og emballasjen har fått et mer moderne design.
– En eske med et fint bilde og lite tekst er mye mer salgsvennlig i butikk, sier Finsnes.
Solis presenterte griller i forskjellige utførelser, samt raclette og fonduesystem. Grillen har to temperatursoner, og platene kan vaskes i oppvaskmaskin. Prisen er 2490 kroner i butikk. Finsnes fremhever blant annet fonduegryten.
– Mange forbinder fondue med slutten av åtti-tallet, men vi ser at det fortsatt er populært, sier Finsnes.

Til både små og store middager
Solis har et kombinasjonsprodukt, hvor man på toppen har en rekke små stekepanner. En variant har tre panner, mens storebroren har åtte. Under pannene er det raclette.
– Med denne kan man steke eller vokke i pannene, og lage minipizza eller noe annet godt under, sier Finsnes.
Modellen med tre panner kan kobles i serie, slik at tre apparat fordeles utover langbordet. Prisen for ett apparat er 1299 kroner.

– Skal man ha flere gjester, så spres de tre modulene utover bordet, og man slipper å flytte seg for å lage maten, sier Finsnes