Arne Finsnes viser frem minivok med raclette for inntil åtte personer. Foto: Jan Røsholm

GØY RUNDT BORDET MED SOLIS

Å lage mat rundt bordet gir en god stemning. Det sveitsiske selskapet Solis har flere løsninger til akkurat dette, og eksportsjefen deres er norsk.

Publisert

Solis omtaler dette som «fun cooking, social dining», og de tilbyr både fondue-, raclette- , grill- og teppanyaki-løsninger. Flere apparater kan kobles sammen om man har langbord med flere gjester.

Enkelt, godt og sosialt

Opptil tre moduler kan kobles sammen om du har langbord og mange gjester. Prisen for en modul er 1299 kroner. Foto: Jan Røsholm.

– Vi ser at mange blir mer opptatt av å lage mat sammen. Istedenfor å samles på kjøkkenet, hva er vel bedre enn å lage maten underveis i måltidet, spør Arne Finsnes.

Han har siden mars vært ansvarlig for eksport og markedsføring i Solis of Switzerland med hovedkontor i Zurich. I Norge distribueres produktene av Bastian AS, som selger til elektrobutikker og spesialbutikker for kjøkkenutstyr.

Istedenfor å samles på kjøkkenet, hva er vel bedre enn å lage maten underveis i måltidet

– Min jobb er å lage distributørnett i de nærmeste markedene, sier Finsnes.

Han har i tillegg endret hele emballasje konseptet. Tidligere var det produktesker med et lite bilde og mye tekst. Nå er det motsatt, og emballasjen har fått et mer moderne design.

– En eske med et fint bilde og lite tekst er mye mer salgsvennlig i butikk, sier Finsnes.

Solis presenterte griller i forskjellige utførelser, samt raclette og fonduesystem. Grillen har to temperatursoner, og platene kan vaskes i oppvaskmaskin. Prisen er 2490 kroner i butikk. Finsnes fremhever blant annet fonduegryten.

– Mange forbinder fondue med slutten av åtti-tallet, men vi ser at det fortsatt er populært, sier Finsnes.

Til venstre ses en teppanyaki-grill og til høyre en grill med to separate soner. Foto: Cathrine Pedersen.

Til både små og store middager

Solis har et kombinasjonsprodukt, hvor man på toppen har en rekke små stekepanner. En variant har tre panner, mens storebroren har åtte. Under pannene er det raclette.

– Med denne kan man steke eller vokke i pannene, og lage minipizza eller noe annet godt under, sier Finsnes.

Modellen med tre panner kan kobles i serie, slik at tre apparat fordeles utover langbordet. Prisen for ett apparat er 1299 kroner.

Her lages pizza i racletten under, mens omelett stekes i de små pannene på toppen. Foto: Cathrine Pedersen.

– Skal man ha flere gjester, så spres de tre modulene utover bordet, og man slipper å flytte seg for å lage maten, sier Finsnes

Powered by Labrador CMS