Mill Compact Pro WiFi varmepumpe kommer i to modeller; med kapasitet for 100 og 170 kvadratmeter. Foto: Mill

MILL LANSERER VARMEPUMPER

Mill kommer med utskiftbar wifi-modul på utvalgte varmeovner, og i høst utvider det norske selskapet sortimentet med sine første varmepumper.

Publisert

– Vi kommer i første omgang med to varmepumper for det nordiske markedet, som kan integreres med våre øvrige wifi-modeller i Mill-appen. Etter det vi kjenner til gjør dette oss unike på markedet, siden vi i samme økosystem kan la produktene arbeide sammen, sier administrerende direktør Per Robertson i Mill International AS til fagbladet Elektronikkbransjen.

– De to varmepumpene har et kompakt og fint design, som er lett å plassere i hjemmet. De arbeider veldig fint sammen med våre øvrige produkter, og gir full kontroll på oppvarming og kjøling via Mill-appen. Sammen med wifi-ovnene våre vil dette være en god og komplett oppvarmingsløsning, sier produkt og markedssjef Cecilie Uggen Stang-Lund.

Hun sier Mill-appen er den mest populære og brukervennlige varmestyringsappen på markedet, ifølge kundevurderinger i Google Play og App Store.

Mill Compact Pro WiFi varmepumper blir tilgjengelige hos Coop og Power i løpet av høsten. Foto: Mill
Mills varmepumper kontrolleres gjennom samme app som selskapets øvrige varme- og klimaprodukter. Foto: Mill

– Dette gjør det enkelt å unngå unødvendig strømforbruk når du er borte eller sover, og likevel sikre optimal komfort når du er hjemme, sier Stang-Lund.

 

8 år garanti

Robertson trekker frem varmepumpenes effektive og strømbesparende teknologi.

– Det krever en større investering hvis man skal ha flere varmepumper, og i større hjem kan det være vanskelig å dra nytte av varmepumpen i rommene som ligger lengst unna, og i rom du ønsker en spesifikk temperatur. Her vil det være en stor fordel at man i Mill-appen kan styre de ulike sonene i hjemmet, der man kombinerer varmepumpen med våre øvrige varmeovner, sier Robertson.

Mill Compact Pro WiFi varmepumpe kommer i to modeller; MHP5200 for rom opptil 100 kvadratmeter, og MHP7400 for rom opptil 170 kvadratmeter. Innedelen på begge modeller har en bredde på 77 centimeter.

– Varmepumpene er av premium kvalitet, og Mill tilbyr den lengste garantien i markedet, med hele 8 år. Den forlengede garantien forutsetter regelmessig filterrengjøring og godkjent service annet hvert år, sier Robertson.

Mill tilbyr den lengste garantien i markedet, med hele 8 år

Varmepumpene er utviklet for nordiske forhold, og fabrikktestet ned til 30 minusgrader. Ved 15 kuldegrader har MHP5200 en varmekapasitet på 3400 watt, og MHP7400 på 4740 watt.

Mill Compact Pro WiFi varmepumper blir tilgjengelige hos Coop og Power i løpet av høsten.

 

Toppdel med wifi

På IFA-messen i Berlin i september viser den norske produsenten en utskiftbare wifi-modul, som kommer på enkelte nye modeller.

– Denne kan kundene selv enkelt bytte ut, hvis noe skulle være feil eller om det kommer ny teknologi, sier økonomidirektør Anders Krona.

– Er det mange som har problemer med wifi-tilkoplingen på Mill-produktene?

– Ikke i dag. Oppkoplingsprosessen har siden lansering av generasjon tre i 2021 blitt mer brukervennlig, der vi bruker blåtann til å autentifisere enheten, og vi har i dag langt færre kundehenvendelser enn tidligere, sier Krona.

Andreas Krona (f. v.), Cecilie Uggen Stang-Lund og Per Robertson med en av de nye panel- og listeovnene med utskiftbar wifi-modul. Foto: Stian Sønsteng

I november 2022 opplevde Mill at kundene på grunn av en serverfeil fikk problemer med fjernstyringen av sine smartprodukter i tredje generasjon.

– Heldigvis fikk vi raskt ordnet opp i dette, sier Robertson.

– Har dette hatt noen konsekvenser for Mill?

– Ikke annet enn at vi fikk bekreftet hvor viktig det er at vi fortsetter å investere i smartløsninger som gjør oss relevante for kundene, og at vi tilbyr god kundeservice, sier Robertson.

Norge er fortsatt det største markedet for Mill.

– Det er flott å være markedsleder i Norge, og vi vokser også globalt, sier Robertson.

 

Skandinavisk design

Vi tilbyr varmeovner folk har lyst til å ha hjemme

– Hvilke reaksjoner får dere fra de internasjonale kundene her på IFA?

– Det første de legger merke til er designet; at vi tilbyr varmeovner folk har lyst til å ha hjemme. Den skandinaviske stilen appellerer godt i utlandet. Dette med strømsparing er veldig aktuelt, og med wifi-styring kan du redusere forbruket med 30 prosent. Elektrifiseringen av Europa er en spennende mulighet for oss, der gass skal erstattes av elektrisk varme, sier Stang-Lund.

Høstens store nyhet fra Mill er altså varmepumpene, og disse ble lansert i begynnelsen av oktober. På Berlin-messen i fjor lanserte det norske selskapet luftrensere.

Cecilie Uggen Stang-Lund med den nye gulvovnen Mill WiFi Max, på 1500 watt. Foto: Stian Sønsteng

– Vi bredder sortimentet innen inneklima, og alt kan styres i Mill-appen. Dette gjelder også våre oljefylte radiatorer, som også har wifi, og det er ikke så mange flyttbare ovner på markedet som har dette, sier Stang-Lund.

 

Mill WiFi Max

En av disse, er IFA-nyheten Mill WiFi Max, på 1500 watt.

– Denne gulvovnen har alt du finner i panelovnene våre, og den gir jevnere temperatur og redusert strømforbruk. Den er vår første gulvovn som er IPX4-sertifisert, og kan også brukes på badet, sier Stang-Lund.

Den utskiftbare wifi-modulen skal enkelt kunne byttes ut av kunden selv. Foto: Stian Sønsteng

Krona sier at Mills varmeovner, smartplugg, luftrensere og smartsensor er designet og utviklet i Norge.

– Det meste av produksjonen skjer ved den samme fabrikken i Kina, som vi har brukt i en årrekke, sier økonomisjefen.

Mill har 23 medarbeidere, hvorav to er ansatt i Kina.

– I Norden distribuerer vi selv, ellers bruker vi distributører. Vi er inne i 30 land, og hadde i fjor en fantastisk utvikling der vi nådde 272 millioner kroner i omsetning, sier Robertson.

Mill International AS holder til i Grini Næringspark på Østerås utenfor Oslo. Det norske investeringsselskapet Credo Partners er majoritetseier, og gründerfamilien Bryn har fortsatt en stor eierandel.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS