Jens Hoff med den nye 5G-ruteren og en ekstra satellitt. Foto: Jan Røsholm

STRONG STRØMMER VIDERE

– Nå kommer vi med en mengde nye strømmeprodukter, både for wifi og mobilt nettverk, sier nordisk salgsdirektør i Strong, Jens Hoff.

Publisert

– Alle våre produkter er nå utviklet av vårt morselskap Skyworth, og leveres med samme programvare. Dermed styres de også med én app, sier Hoff når fagbladet Elektronikkbransjen i september møter ham på IFA-messen i Berlin.

5G ruter

– På slutten av året kommer vår nye 5G mobilruter, og den kan utstyres med ekstra satellitter for å utvide dekningsområdet. Dermed kan brukeren etablere en 5G-maskenettverk, sier Hoff.

Ruteren har støtte for mikrosim, og den er ikke bundet opp til en spesifikk mobiloperatør. Prisen på 5G-ruteren er rundt 4.000 kroner.

Den nye Wifi 7 ruteren fra Strong har et design basert på pianotangenter. Foto: Jan Røsholm

Wifi 7 ruter

Strong viser også frem en ny ruter for trådløst nettverk.

Vi får stadig flere oppkoblede produkter hjemme, og da er god dekning og god kapasitet viktig

– Den støtter Wi-Fi 7, bruker både 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd, og gir deg enkelt et maskenettverk, sier Hoff.

Frekvensen 2,4 GHz har bedre rekkevidde, men overfører data på lavere hastighet enn 5 GHz-båndet. Den nye ruteren fra Strong har modellbetegnelse BE3600, og det viser til overføringshastigheten som oppgis til å være opp til 3600 megabits per sekund.

– Vi får stadig flere oppkoblede produkter hjemme, og da er god dekning og god kapasitet viktig, sier Hoff.

Ruteren har fire sorte antenner, og med en hvit boks kan designet henspille på pianotangenter. Strong har mottatt en Red Dot design pris for dette designet.

Strong viste frem et stort utvalg av nettverksprodukter. Foto: Jan Røsholm

Stemmestyrt strømmeboks

En annen nyhet fra Strong er den hvite strømmeboksen Leap-S3+.

– Denne har vi utstyrt med en ny fjernkontroll med numeriske taster, og i tillegg har den Google Assistent så du kan snakke til den, sier Hoff.

Strømmeboksen har i tillegg støtte for Google TV, Dolby Atmos og Android 11. Den kommer i salg før jul og vil koste rundt 900 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS