Erik Thunblom i Steamery bruker damp og varme for å bevare klær. Foto: Jan Røsholm

BEVARER KLÆRNE MED DAMP

– Vi ønsker at folk tar bedre vare på klærne sine, slik at de varer lenger, sier Erik Thunblom i det svenske selskapet Steamery.

Publisert

– Damp sørger for mindre skrukker, og har i tillegg en rensefunksjon som gjør at man ikke trenger å vaske klærne så ofte, sier Thunblom til fagbladet Elektronikkbransjen når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin.

 

Flere modeller

Vår toppmodell Cirrus 3 er en blanding av strykejern og en steamer

– Vår toppmodell Cirrus 3 er en blanding av strykejern og en steamer, med en varm plate, sier Thunblom.

Cirrus 3 koster 1.800 kroner, og kommer i tre ulike farger. På IFA lanseres den litt enklere dampmaskinen; Cirrus X.

– Dette er vår minste modell, samtidig som den er kraftig. Den er enkel å ta med å reise, så du kan fikse de skrukkete klærne etter turen. Cirrus 3 har ikke strykejernfunksjon, siden platen ikke blir varm, og den bruker kun damp, sier Thunblom.

Pilo 2 fra Steamery er en batteridrevet nuppe- og lofjerner. Foto: Jan Røsholm

Cirrus X vil koste rundt 1.300 kroner, og kommer i handelen fra 18. september. Steamery viste også frem en nuppe- og lofjerner.

– Pilo 2 er batteridrevet, og tar raskt bort nupper på klærne slik at de ser ut som nye igjen, sier Thunblom.

Prisen på denne er 650 kroner. Steamerys produkter selges blant annet hos Power, Elkjøp, Clas Ohlson, samt i utvalgte kles- og motebutikker.

 

Miljøvennlig vaskemiddel

– Vi har også utviklet en egen serie vaskemidler som behandler tekstilfibrene bedre enn tradisjonelle produkter, sier Thunblom.

Versjonen Delicate inneholder blant annet lanolinolje.

– Denne oljen er bra for silke- og ull, og behandler klærne bedre. Våre vaskemidler er veldig effektive og fjerner skitt allerede fra 30 grader, dermed trenger du ikke vaske tøyet på høye temperaturer som gir mer slitasje på tekstilene, sier Thunblom.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS