SELGER TV, KJØPER SPILL

Mediehuset MTG selger seg ut av sin tsjekkiske TV-virksomhet for å kjøpe seg opp i tysk spillselskap.

Publisert Sist oppdatert

De store mediehusene begynner å få øynene opp for spill som en viktig del av folks underholdningsmiks.

MTG, som er morselskapet for blant annet TV3, Viasat 4 og TV6 her i Norge, har solgt seg ut av sin tsjekkiske TV-virksomhet FTV Prima Holding for over 2,1 milliarder kroner. Pengene skal medieselskapet bruke for å øke sin eierandel i det tyske spillselskapet InnoGames, fra 21 til 51 prosent, sier selskapet i en pressemelding.

Ifølge svenske Di Digital kommer dette ikke til å bli mediehusets siste investering i spillindustrien.

– Vi ønsker å nå ut så bredt som mulig, og vet at de som elsker e-sport ikke nødvendigvis elsker fotball

– Dette segmentet er veldig interessant og raskt voksende, og derfor ser vi etter flere selskap på området. Vi har allerede investert mye i e-sport som ESP, og i digitale nettverk som Splay. Det samme kommer til å gjelde for spillindustrien om vi ser framover, sier Jörgen Madsen Lindemann, konsernsjef i MTG, til nettstedet.

Også norske kanaler har sett at spill blir en del av folks TV-hverdag. I høst sendte TV 2 Sporten kamper fra Telenorligaen på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Ifølge prosjektleder Mikael Harstad Groven hos TV 2 Sporten skyldes satsingen fra kanalen et ønske om å utvide sportsdekningen enda mer.

– Vi ønsker å nå ut så bredt som mulig, og vet at de som elsker e-sport ikke nødvendigvis elsker fotball. For oss er dette nok en spennende idrettsgren, sier Groven til Gamer.no.

Powered by Labrador CMS