Fredrik Westbye (t. v.) og Morgan Johnsen i Morgan Instrument AS med basstoppen Little Mark Vintage, med rørforsterker og en effekt på 500 watt. Foto: Stian Sønsteng

MER GULT OG NYTT GULL FRA MARKBASS

Markbass lanserer på NAMM en ny rørforsterker og sine fem første bassgitarer. MB Gold er på tur inn på lager hos Morgan Instrument AS.

Publisert

– Når Markbass først lanserer bassgitarer, er det å forvente at dette er noe som er bra. Vi har derfor stor tro på dette, sier daglig leder Fredrik Westbye i Morgan Instrument Norge AS.

Vi møter ham på The NAMM Show i Anaheim i California den siste uken i januar, sammen med Morgan Johnsen, som er innehaver av og mannen bak navnet på selskapet.

– Italienske Markbass er et viktig merke for oss, det er veldig i tiden og selger godt. Det meste av produksjonen foregår i Indonesia, bortsett fra bagger og tilbehør som lages i Italia. Også de nye bassgitarene produseres i Italia, sier Westbye til fagbladet Elektronikkbransjen.

Gullbass

Morgan Johnsen i Morgan Instrument Norge AS med Markbass’ nye bassgitar MB Gold. Foto: Stian Sønsteng.

Morgan Johnsen karakteriserer Markbass som et innovativt selskap.

– De er aggressive når det gjelder å komme med nye ting, og har siden starten ligget i forkant. I musikkbransjen, der det meste er sort, kommer de med gule elementer på toppene og høyttalerne sine. Slik sett føyer den gullfargede bassgitaren MB Gold seg fint inn i rekken, sier Johnsen.

Italienske Markbass er et viktig merke for oss, det er veldig i tiden og selger godt

MB Gold koster 17.000 kroner, den er ifølge de to Morgan-karene godt spesifisert, og vil lagerføres i Norge. De andre modellene blir foreløpig bestillingsvare. Markbass Kimandu koster 14.900 og 15.850 kroner i fire- og femstrengers versjon, mens Markbass Kilimanjaro koster 39.000 og 41.500 for tilsvarende versjoner.

Markbass kom på markedet i 2001, og de startet med basstopper og høyttalere.

– Her på NAMM presenterer Marco De Virgiliis selv, som er selskapets grunnlegger, de nye produktene, sier Westbye.

Morgan Instrument har vært norsk distributør for Markbass siden 2017.

Rør-basstopp

– Da Gulmoen og Engh la ned, var det naturlig at vi tok over, siden vi håndterer mye strengeinstrumenter, har eget lager i Norge og nærhet til markedet, sier Morgan Johnsen.

– Hvor viktig er merket omsetningsmessig?

– Det er et viktig agentur, ikke minst fordi det er et anerkjent merke, sier Johnsen.

Fredrik Westbye i Morgan Instrument AS med basstoppen Little Mark Vintage, med rørforsterker og en effekt på 500 watt. Foto: Stian Sønsteng.

På The NAMM Show viser Markbass Little Mark Vintage, i selskapets Gold-serie.

– Basstoppen er på 500 watt, og i tråd med det Markbass er kjent for er den fysiske størrelsen ganske liten. Den har store ratt på hver side og røret i midten. Ikke bare ser den bra ut, den vil nok appellerer til alle som ønsker seg et Markbass-produkt i øverste kvalitetssjiktet, med den gode gamle lyden fra en rørforsterker, sier Westbye.

Prisen på denne er ennå ikke kjent.

Markbass har allerede gitarer i sortimentet, med varemerket DV Mark.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Dette er små, men svært godt spekkede gitarer, for dem som ønsker seg en god gitar som tar lite plass på reise. På grunn av størrelsen er de også godt egnet til barn og unge, men de må ikke forveksles med rimelige barnegitarer. Dette er fullverdige instrument i full skala, men i et mindre format, sier Westbye.

Powered by Labrador CMS