Peter Samuelsson med Taylor Guitars nye Grand Pacific Dreadnouht. Foto: Stian Sønsteng

VIDEREFØRER SITT V-FORMEDE SPANTESYSTEM

Årets stjerne hos Taylor er Grand Pacific Dreadnought, som erstatter deres tradisjonelle Dreadnought, og har fått deres V-formede spantesystem.

Publisert

– Den nye Slope Shoulder Dreadnought gir et nytt sound til Taylor-familien, sier Peter Samuelsson i Taylor Guitars, når vi møter ham på NAMM-messen i California den nest siste uken i januar.

– Den har vår V-Class bracing, som gjør lydbrettet stivere i midten, samtidig som det kan bevege seg mer sideveis. Dette gjør at du får høyere lyd og en mer langvarig klang (sustain).

Samuelsson trekker frem en Builder’s Edition 517E i mahogni. Halsen er en kombinasjon, med V-fasong ved stemmeskruene som endrer fasong til C ved gitarkassen.

– Grand Pacific Dreadnought kommer også i en 300-serie i sapele-treverk, og en 700-serie i rosentre (rosewood). Alle de nye Grand Pacific-modellene er uten utsparing, og man kan velge om man vil ha de mer eller uten pickup, sier Samuelsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

En annen fordel med dette spantesystemet er at man umiddelbart får en perfekt intonasjon

Perfekt intonasjon

Taylors V-Class bracing kommer nå også i Grand Concert-serien.

– En annen fordel med dette spantesystemet er at man umiddelbart får en perfekt intonasjon, i overgangen mellom ulike akkorder, sier Samuelsson.

Han forteller at Taylor Guitars hadde et rekordår i fjor.

– Vi gjorde det også godt i Norden, sier Samuelsson, som er salgsrepresentant for Norden, og de baltiske statene, Nederland og Belgia i Taylor Guitars.

– Gitarkassen til de nye Taylor Grand Pacific-modellene er grunn god nok til å kjøpe gitarene, sier Peter Samuelsson. Foto: Stian Sønsteng.

Selskapet ble etablert i 1974, og har hovedkontor i San Diego i USA. Samuelsson rapporterer til Europa-kontoret i Nederland.

– Hvilken posisjon har Taylor i Norge sammenlignet med de øvrige landene du har ansvaret for?

Unge kunder

– Norge og Sverige er ganske like, sett i forhold til folketallet. Sammenligner vi med våre konkurrenter, og der er Martin vår sterkeste konkurrent, har Norge og Sverige ganske like markedsandeler. Jeg har solgt Taylor siden 1997, og i starten var det slik at butikkene knapt hadde hørt om oss. Det har vært litt av en reise, frem til i dag når vi er markedsledere, sier Samuelsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvordan vil du forklare denne utviklingen?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Dels skyldes det Taylors moderne akustiske lyd, som ikke minst appellerer til de unge kundene. Det er dem vi trenger, siden vi ikke kan overleve kun med kunder som kjøpte sin første gitar for 30-40 år siden. Dernest tiltaler spillbarheten på våre instrumenter veldig mange gitarister.

Powered by Labrador CMS