JABRA LEDENDE PÅ BLÅTANN

I løpet av ti år har Jabra bygd seg opp til å bli ledende på blåtannprodukter i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller den danske salgsdirektøren Steven Doan Schmidt. Firmaet markerte jubileet på MWC i Barcelona med en rekke nyheter.

– For ti år siden begynte vi med produkter for blåtannteknologi. Da var det kun snakk om mono hodesett, og det er det vi har bygd oss opp på. Nå arbeider vi med å få like stor markedskraft også på blåtann stereoprodukter, forteller Schmidt.

Multibruk

Nå arbeider vi med å få like stor markedskraft også på blåtann stereoprodukter

I tillegg til hodesettene har Jabra vokst til en stor leverandør av bilhøyttalere. Schmidt forteller at utviklingen nå går i retning av produkter for multibruk, det vil si utstyr som kan brukes på flere typer produkter. Jabra har også i dag et stort produktutvalg innen vesker og deksler for bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Jabra utvikler produktene sine selv, men de blir produsert i Østen. En annen del av produktspekteret er utstyr for sport, musikk og spill. Dette er også tilbehør i form av vesker og deksler i tillegg til øretelefoner.

– Et godt eksempel på multibrukprodukter er øretelefoner. Vi ser at mange bruker de samme øreproppene når de spiller elektroniske spill, hører musikk eller ser for eksempel på video i baksetet på bilen, sier Schmidt.

Jabra Sport

Disse produktene kommer i to varianter, øretelefoner med stereo blåtann og i variant med kabel. Jabra har laget to varianter av kabelørepropper, den ene med standard 3,5 mm jack. En spesialvariant er laget for Apple med spesialkontakter i tillegg til 3,5 mm jack. På Sport-serie har Jabra inngått avtale med selskapet Endomondo. De har en applikasjon som kan lastes ned. Brukt på mobiltelefonen som du har med deg vil denne tjenesten gi mange informasjoner mens du sporter, for eksempel lengden du løper, tiden du har brukt og hastighet. Informasjonen om hvor du befinner deg kan også deles med andre med samme applikasjon og tjeneste. Informasjonen blir overført med blåtann med øretelefonene.

FM-radio

– Applikasjoner blir en del av hverdagen vår. Mange er interessert i å inspirere hverandre til å trene, og her kan de altså dele aktuelle informasjoner, sier Schmidt.

Jabra Sport-produktene har også innebygd FM-radio. Firmaet har også laget et spesielt armbånd med feste for mobiltelefonen. Da kan samtaler overføres trådløst til hodesettet. Både armfestet og hodesettet er i følge Schmidt sertifisert for å kunne tåle regnvær med standard IP54. Når det gjelder kabler til hodesettet, har Jabra utviklet dem slik at kablene ikke kleber seg fast til huden når du svetter. Det betyr altså at du ikke river løs øreproppene hvis du for eksempel dreier på hodet.

Jabra har inngått en stor sponsoravtale med Craig Alexander, som er verdensmester i Triathlon. Han pryder pakningene på mange av Jabra Sport-produktene

Godt i Norge

I følge Jabra-direktøren er salget av produktene i Norge meget godt.

– Vi har tatt markedsandeler i Norge og tror bestemt at vi er blant de beste innen våre produktgrupper. I tillegg til telekjedene selger Jabra hos blant annet Elkjøp og Expert.

Powered by Labrador CMS