Alex Bengtsson i Jacobs Douwe Egberts (JDE) med kaffemaskinene L'OR Barista Sublime (t. v.) og Senseo Select. Foto: Stian Sønsteng

SENSEO OG L'OR MED PUTER OG KAPSLER

– Senseo er det mest miljøvennlige alternativet, med puter og smaken av filterkaffe, mens L'OR med kapsler gir mer premium espressokaffe.

Publisert

Det sier Alex Bengtsson, nordisk varemerkeansvarlig for Senseo i Jacobs Douwe Egberts (JDE), som siden 2020 har solgt Philips’ Senseo kaffemaskiner i Norden.

Vi møter ham i juni på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home, der han i tillegg til selskapets kaffeutvalg viser maskiner fra både Senseo og L'OR.

– I starten solgte vi kaffekapsler under varemerket L'OR, tilpasset Nespresso-maskinene. I 2019 lanserte vi vår egen L'OR-maskin i Europa, og på slutten av 2022 ble denne også tilgjengelig på det nordiske markedet. Det som gjør L'OR Barista-maskinene unike, er at de også kan brukes til våre XXL-kapsler, som er dobbelt så store. Maskinen gjenkjenner størrelsen på kapselen, og tilpasser bryggingen etter dette. Med en XXL-kapsel kan man enten lage en ekstra stor kopp, eller to kopper samtidig, sier Bengtsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Det som gjør L'OR Barista-maskinene unike, er at de også kan brukes til våre XXL-kapsler

Størst i Europa

Når det gjelder Senseo, er Select selskapets flaggskipsmodell i Norden.

– Her kan du velge mellom tre størrelser på koppen, og om du vil brygge én eller to kopper. En større kopp, med litt lenger og mykere smak, og helt ned til en espressostørrelse, sier Bengtsson.

I tillegg til Senseo Select, selger JDE modellen Switch, med termokanne og filterfunksjon, samt Original Plus.

– Putene kommer i størrelsene medium og XL, der sistnevnte er dobbelt så stor. XL-putene selges kun som Friele, mens medium både kommer som Senseo og Friele. Her tilbyr vi flere ulike kaffevarianter, melkevariantene Café Latte og Cappucciono, eller Milka som er en kakao, sier Bengtsson.

Senseo Select, her i stjernehvitt, kommer også i dyp sort samt i en Eco- modell som er sort/hvit-flekket. Foto: Senseo

Senseo Original Plus koster 800 kroner, Senseo Select koster 900 kroner, mens L'OR Barista Sublime koster 1.000 kroner.

– Selger dere maskinene rimelig for å selge mer kaffe?

– Slik er det jo. Senseo er superstort i Europa, faktisk det største systemet for porsjonskaffe, med 15 millioner husholdninger. Vi er ennå ikke like store i Norden, men ser et enormt potensial, siden det er fantastisk mange kaffedrikkere her, sier Bengtsson.

Billigst porsjonkaffe

Produksjonen av maskinene er det Versuni som står for, gjennom varemerket Philips. De står også for servicen, mens JDE selger maskinene i Norden.

– Hvem velger hvilken maskin?

– Senseo ligner mest på filterkaffe i smaken, og er mer miljørettet, siden putene er komposterbare. Her får man én eller to kopper kaffe, i stedet for å trakte en kanne, der man gjerne heller mye i vasken. Senseo bruker lite energi, og prisen per kopp er den billigste når det gjelder porsjonskaffe. L'OR velges av dem som ønsker en førsteklasses kaffeopplevelse, om det er ristretto, espresso eller lungo. Aluminiumskapslene kan gjenvinnes, for eksempel via vår samarbeidspartner TerraCycle. L'OR er fortsatt prisgunstig, sammenlignet med kapsel-konkurrentene, og man kan velge mellom en stor variasjon med kaffe, også fordi man kan bruke kapsler fra andre produsenter, sier Bengtsson.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS