Nespresso Cubaníaer

Pressemelding fra Nespresso 1. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Cubanske takter fra Nespresso

Cubaníaer navnet på den nye eksklusive kaffen, som er den kraftigste fra Nespresso

Grand Cru er en smaksreise som begynner med en helt særegen karakter og en mektig bouquet. Den er rund og fyldig, med en herlig brent aroma. En spesiell steam-prosess gjør at bouqueten blir rundere og smakene kommer fullt ut til sin rett.  En dristig blanding av Arabica-varianter og Robusta fra India gir kaffen dens unike karakter.

Lag kaffe som på Cuba

Å drikke kaffe på Cuba foregår som et rolig ritual. Cubanerne blander sterk kaffe med sukker til de får en tykk, sirupsaktig konsistens. Deretter blander de inn mer av den kraftige kaffen for å tynne ut

som en ristretto. Ristretto er en liten espresso på bare 25 ml. Bland kaffen med sukker til du oppnår den sirupsaktige konsistensen, og fyll på med en ny ristretto. Hvis du foretrekker kaffe med melk, tilbereder du Cubanía som en ristretto og tilfører like mye varm melk. Da får du en fløyelsaktig kaffe med smak av kjeks, karamell og søte toner.

Nespresso Cubaníaer tilgjengelig kun i en begrenset periode. Cubanía kommer i salg i Nespresso Boutique i Oslo, Bergen, Stavanger, pop-up-butikken i Sandvika, samt alle andre kanaler fra 1. september 2014. Pris per kaffekapsel er 4,59 kr. Pris per kaffeeske er 45,90 kr.

Fakta om Cubanía

- Kaffebønner har ulike egenskaper, og kaffens styrkepåvirkes av bønnenes grad av brenning, bitterhet og fylde.

- Selv om en kaffe omtales som sterk, kraftig eller intens, betyr det ikke at den inneholder mer koffein enn for eksempel en vanlig stor kopp kaffe.

- Brenningen er en viktig prosess der smaken utvikles. Noen kaffetyper tåler brenning bedre enn andre. I Cubaníaer det brukt en mild colombiansk kaffe som tåler lang brenning, som preger smaken.

- Kaffebønner har forskjellig tetthet, som påvirker hvor mye man kan trekke ut av hver enkelt bønne når man tilfører varmt vann. Dette påvirker også hvor kraftig kaffen blir.

- Bitterhet og syrlighet er viktig for å balansere kaffen. I Cubaníaer det brukt en mild arabicakaffe for å skape balanse.

- I Cubanía har Nespresso sine kaffeeksperter brukt indiske robustabønner som er dampet over lang   tid. Dette gjøres for å få frem en intens cubanskinspirert kaffe.

Powered by Labrador CMS