Nespresso Decaffeinato

Pressemelding fra Nespresso 22. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gravide kan juble

Koffeinfri kaffe redder frokosten

Gravide og ammende må være forsiktige med koffeinholdig mat og drikke. Nespresso sin nye koffeinfrie kaffeserie er laget for de som ønsker seg den samme gode smaken av kaffe, men uten koffein.

De mest populære variantene i Grands Crus-serien lanseres nå uten koffein, med de samme gode smakene som sine koffeinholdige alter egoer. Hver Nespresso Grand Cru har sin egen smaksprofil. Denne profilen består av et sett med bestemte egenskaper som intensitet, bitterhet, brenthet, syrlighet og aroma. De koffeinfrie blandingene deler den samme smaksprofilen som de originale Grands Crus.

Nespresso kan kalle sin kaffeserie for «Grands Crus» fordi kaffebønnene kommer fra særlig gode dyrkingsområder. Hver av dem er preget av sitt opphav og er fremstilt i tråd med de høyeste standarder for foredling og kvalitet.

Ikke mer enn 1–2 prosent av kaffen som produseres i verden møter Nespresso sine kvalitetskrav.

Visste du dette om koffeinfri kaffe?

• Koffein finnes i naturlig form i mange planter, blant annet i teblader, kaffebønner og kolanøtter. I ren form er det et hvitt pulver som løser seg lett opp i vann.

• Koffeinfrie Grands Crus fra Nespresso er dekaffinert gjennom en naturlig vannbasert prosess. Når vannet kommer i kontakt med kaffen blir koffeinet gradvis oppløst. Slik blir koffeinet fjernet uten at smaken på kaffen endres. Prosessen er hundre prosent naturlig.

• Den alternative måten for dekaffinering, som Nespresso ikke benytter seg av, er en kjemisk prosess.

Nyhetenes smaksprofiler

Arpeggio Decaffeinato

Arpeggio Decaffeinato er mørk og rik på smak, har en intens fylde og smaker et hint av kakao. Kaffen får sin særegne karakter og fylde fra en blanding av mellom- og søramerikanske Arabica-bønner.

Intensitet: 9

Volluto Decaffeinato

Volluto Decaffeinato er søt og balansert. Den er like rund og har de samme rike smakene som originalen Volluto Grand Cru.

Intensitet 4

Vivalto Lungo Decaffeinato

En kompleks, men likevel balansert blanding. Vivalto Lungo Decaffeinato har den samme rike karakteren som originalen: Brent, lett treaktig og søt blanding med underliggende hint av blomster. Det er en ren Arabica-blanding fra flere land, blant annet fra Sør-Amerika og Øst-Afrika.

Intensitet 4

Koffeinfri kaffe med melk

De koffeinfrie kaffevariantene er like gode med melk som originalene.

Et utvalg av deilige oppskrifter basert på koffeinfrie Grands Crus-kaffe vil bli gjort tilgjengelig på nettstedet «Ultimate Coffee Creations» www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations.

Det er lett å skille mellom utseendet på de nye koffeinfrie variantene og deres koffeinholdige tvillinger da kapselen er markert med en rød prikk på toppen, mens kaffeesken har et rødt monogram.

Her finner du kaffen

Den nye koffeinfrie serien vil være tilgjengelig i Nespresso Boutiques, så vel som gjennom bestillinger via Nespresso kundeservice på telefon 800 87 600 og online på nespresso.com.

Pris

Arpeggio og Volluto Decaffeinato: 3,79 kr (37,90 per kaffeeske), Vivalto Decaffeinato, 3,99 (39,90 per kaffeeske). Nespresso sin nye koffeinfrie serie består da av fire varianter da både Decaffeinato og Decaffeinato Lungo nå fases ut: Vivalto Decaffeinato, Arpeggio Decaffeinato, Volluto Decaffeinato og Decaffeinato Intenso. Nespresso sitt kaffesortiment består da av 23 permanente Grands Crus.

Powered by Labrador CMS