Nespresso Kazaar & Dharkan

Pressemelding fra Nespresso 2. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nespresso lanserer to intense nyheter - Kazaar & Dharkan

Kraftig nytt fraNespresso

Kazaar og Dharkan er to usedvanlig smaksrike Grands Crus-varianter, som begge sprengerNespressosin intensitetskala fra 1–10. Kaffeelskere kan derfor glede seg til en helt ny smaks- og sanseopplevelse, fullstendig annerledes enn noe de tidligere har vært borte i. 

Sprenger intensitetsskalaen

Kazaar er den kraftigste av de to, og scorer hele 12 poeng på intensitetsskalaen. Denne ble første gang lansert i 2010, da som en Limited Edition Grand Cru. Kazaar ble umiddelbart svært populær, så i 2012 var den igjen tilbake for en begrenset periode. Nå kan alle medlemmer avNespressoClub og andre kaffekjennere endelig glede seg over at Kazaar blir en fast del avNespressositt utvalg av Grands Crus-kaffe. Med på laget får Kazaar den elegante og intenst forførende Dharkan, som scorer 11 poeng på intensitetsskalaen. 

Uvanlig smaksrik blanding

Kazaar sin intense smak skyldes blandingen av to ulike typer Robusta-bønner fra henholdsvis Guatemala og Brasil. Det er denne litt uvanlige miksen som er med på å gi Kazaar den unike smaken. Fra Brasil hentes Conillon Robusta – en høykvalitetskaffebønne som aldri tidligere er benyttet i en Nespresso Grand Cru, som gir Kazaar den kraftige intensiteten. For å unngå for mye bitterhet, blir Conillon Robusta tørket og brent på samme måte som Arabica-bønner. Vanlig Robusta blandes også inn for å skape en mykere tekstur, og førsteklasses Arabica fra Cerrado i Brasil sørger for å gi Kazaar en rundere og søtere smak. Det benyttes en helt ny metode for å male bønnene. Denne bidrar til at bønnenes rike smak slipper ut, samtidig som man unngår den bitterheten som ofte kjennetegner kraftig kaffe. Kazaar nytes best som en ristretto (25 ml). Da kommer den nydelige bittersøte smaken best frem. Ønsker du en litt svakere variant, kan den serveres som en espresso (40 ml).

Fløyelsmyk og sensuell

Dharkan er mer fløyelsmyk, og har en kraftig og forførende tone som skyldes at bønnene er brent på svak varme over lang tid. Det benyttes Arabica fra Latin-Amerika og Asia. Dharkan sin sensuelle personlighet har antydninger av bittert kakaopulver og ristet korn som blandes i en myk og rund tekstur som danser behagelig rundt i munnen.

Fra tre til fem

Kazaar og Dharkan erNespressosine mest intense Grands Crus så langt. Igjen kanNespressoby kaffeelskere på nye og unike smaksopplevelser. Grands Crus-utvalget av kraftige smaker, inkluderer nå Kazaar (intensitet 12), Dharkan (intensitet 11), Ristretto (intensitet 10), Arpeggio (intensitet 9) og Roma (intensitet 8).

Kazaar og Dharkan er tilgjengelig fra 2. september 2013

Powered by Labrador CMS