NESPRESSO OG ELBIL-LADING

Norges første lade-laboratorium for elbiler åpnet på Sjølyst i Oslo. Nespresso er også på plass for å tilby kaffe for lading av bilistene.

Publisert Sist oppdatert

Det var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som 24. januar stod for den offisielle åpningen av lade-laboratoriet Powerpark på Sjølyst. Dette er en hurtigladerstasjon som består av seks ladestasjoner, med strømtilførsel via vanlig strømnett, solceller og batteri.

I tillegg er stasjonen utstyrt med en Nespresso-kaffemaskin, som et tilbud til dem som ønsker å nyte en kopp kaffe mens de venter.

Fremtidens ladehverdag

Vi ønsker å støtte dette prosjektet, og installerer samtidig en resirkuleringsenhet for brukte Nespresso-kapsler utenfor Powerpark

Målet med lade-laboratoriet er å skape en enkel ladehverdag med fremtidens lade- og parkeringssystem. Det er Salto ladestasjoner som står bak Powerpark, med støtte fra Transnova og Norsk Designråd. I tillegg er det inngått et samarbeid med Nespresso rundt kaffetilbudet.

– Det trengs helt nye lade- og parkeringsløsninger for elbil når antall elbiler har passert 19.000 og raskt nærmer seg 50.000. Powerpark skal teste ut de beste lade- og parkeringsløsningene for både elbilbrukere og de som skal drifte lade- og parkeringsplasser for elbiler, sier utviklingssjef Hedda Heyerdahl Braathen i Salto ladesystemer.

Søker bærekraftige løsninger

Gjennom samarbeidet med Salto ladestasjoner ønsker Nespresso å sette fokus på Ecolaboration, som er Nespresso sitt program for bærekraftig utvikling. Programmet innebærer tre forpliktelser: å sikre bærekraft i områder hvor Nespresso sin kaffe blir dyrket, resirkulering av aluminiumskapsler og reduksjon av karbonutslipp.

– Vi ønsker å fremme bærekraft som en del av alle sin hverdag og i de daglige beslutningene. Derfor ønsker vi å støtte dette prosjektet, og installerer samtidig en resirkuleringsenhet for brukte Nespresso-kapsler utenfor Powerpark, sier Geir Kronbæck, sjef for Nespresso i Norge.

Powered by Labrador CMS